İzmir’de 'Berkin Elvan' eylemine polis müdahalesi

İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle protesto yürüyüşü düzenleyen gruba polis müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol
İzmir’de 'Berkin Elvan' eylemine polis müdahalesi

İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle protesto yürüyüşü düzenleyen gruba polis müdahale etti. Yürüyüş yapan gruptakiler polise taş, bilye ve havai fişek atarken polis, biber gazı ve suyla karşılık verdi. Eylemci grup, vatandaşlara ait araçlar, çöp konteynarları ve taşlarla yollarda barikat kurdu.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde saat 19.00 sıralarında toplanan grup, Berkin Elvan’ın posteri arkasından Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık grubun Cumhuriyet Meydanı’na doğru ilerlemesine izin vermeyen polis, önlem aldı. Grubun, Konak Meydanı’na gitmek istediğini ve burada mum yakıp oturacaklarını belirten TMMOB Dönem Sözcüsü Ferdan Çiftçi'nin polisle yaptığı görüşmeden sonuç çıkmadı. Polis, güvenlik nedeniyle yürüyüşe izin vermedi. Eylemci grup yürüyüşe izin verilmediğini öğrenir öğrenmez polise, taş ve havai fişeklerle saldırdı. Polis de gaz ve TOMA’larla su sıkarak grubu müdahale etti. Göstericiler polisin ilerlememesi için park halindeki araçlar, kaldırım taşları ve park halindeki araçlarla yolu kapattı. Polisin müdahalesiyle geri çekilen kalabalık grup daha sonra tekrar dönerek ilerlemek istedi ancak polisin müdahalesiyle her seferinde geri dönmek zorunda kaldı. Atılan biber gazlarından çok sayıda vatandaş etkilendi. Sağlık görevlileri gazdan etkilenenlere müdahale ederken bazı kişiler hastaneye götürüldü.

Eylemciler Gündoğdu Meydanı’na çekilirken gerginlik halen devam ediyor.


CİHAN

Yorumlar