İzmir'de belediye çalışanlarından Berkin Elvan eylemi

İzmir'de Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) üyeleri, Berkin Elvan'ın ölümü sebebiyle Büyükşehir Belediyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de belediye çalışanlarından Berkin Elvan eylemi

İzmir'de Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) üyeleri, Berkin Elvan'ın ölümü sebebiyle Büyükşehir Belediyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Elvan'ın posterlerini taşıyan grup, slogan atarak alkış tuttu. Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Elvan'ın ölümünü sebebiyle biraraya geldiklerini belirten Tüm Bel Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ulus Bozkır, onun adının cadde, sokak ve çocuk kütüphanelerine verilerek yaşatılmasını sağlayacaklarını söyledi.

Şube Başkanı Bozkır, açıklamasında şunları kaydetti: "Berkin, bakkala ekmek almak için gittiği sırada polisin gaz kapsülüyle başından vuruldu. O iki ameliyat geçirdi. Kaldığı yoğun bakım ünitesinde bir kez gözlerini açtı, gülümsedi ve ardından da bir daha uyanmadı. 269 gün boyunca umutsuzluğa karşı direndi. 15 yaşında doğum gününü kutladı, ömründe hiç görmediği kardeşleriyle 269 gün boyunca bu düzenin kirine karşı çocukluğunun, gençliğinin olanca temizliğiyle direndi. Artık o Ali İsmail'in, Ethem'in, Mehmet'in, Medeni'nin yanında. Haziranın en güzel çocuğu, haziranın en güzel ağabeylerinin yanında artık. Ve onlar, ne ayakkabı kutularının ne yolsuzlukların ne de yalancılığın kirini taşıyor. Onurlu ve dirençli bir şekilde yaşamanın güzelliğiyle bizlere umut veriyorlar." CİHAN

Yorumlar