İzmir'de alabora olan römorkörü kurtarma çalışmaları sürüyor

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Alaybey Tersanesi'nde alabora olması sonucu iki sivil ve sekiz askerin şehit olduğu, 17 kişinin de yaralandığı römorkörü kurtarma çalışması üçüncü gününde.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de alabora olan römorkörü kurtarma çalışmaları sürüyor

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Alaybey Tersanesi'nde alabora olması sonucu iki sivil ve sekiz askerin şehit olduğu, 17 kişinin de yaralandığı römorkörü kurtarma çalışması üçüncü gününde. Römorkörü kurtarmak için Gölcük Tersanesi'nden yollanan 600 tonluk yüzer vinç, geçen pazartesi günü gelmişti.

Tersaneye bakım için gelen "TCG Değirmendere" römorkörü, 23 Aralık 2013 tarihinde denize indirilirken henüz bilinmeyen bir sebeple sağ tarafa yatmıştı. Olayda şehit olanların memleketlerinde toprağa verilmesinin ardından askerî savcılık soruşturma başlatmış, uzman ekipler ve Deniz Kuvvetleri'nin en büyük tersanesi olan Gölcük'ten gelen mühendisler araştırma yapmıştı. Soruşturmada, olayın meydana geldiği gün havuzlama mühendisi olarak görevli sivil personel Ö.U. tutuklanmıştı. CİHAN

Yorumlar