İzmir'de 74 bebek ölümü mercek altına alındı

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Şubesi tarafından kurulan Bebek Ölümleri İl İnceleme Komisyonu, dönem toplantısını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de 74 bebek ölümü mercek altına alındı

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Şubesi tarafından kurulan Bebek Ölümleri İl İnceleme Komisyonu, dönem toplantısını yaptı. Komisyon üyeleri Dr. Serap Gönenç, Dr. Fahriye Dönmez, Dr. E.Aynur Turhan, Dr. Dilara Görçiz, Dr. Azra Arıcı Yurtkul, Dr. Sibel Bakiye Civas, Dr. Sümer Sütçüoğlu ve Dr. Demet Terek’in katıldığı toplantıda, 30’u il dışında olmak üzere 74 bebek ölümü dosyası incelendi.

Sağlık Bakanlığı’nın 2009/31 sayılı genelgesi kapsamında bebek ölümleri ele alınarak temel, ara ve son ölüm sebepleri, önlenebilirliği, ev ve sosyal ortamı, tıbbi hizmet sunumunun değerlendirildiği toplantıda, benzer ölümlerin olmaması için müdahale alanları tartışıldı, görüş ve öneriler sonuca bağlandı. İnceleme sonuçları ilgili illere ve birimlere gönderilerek, gerekli çalışmaların başlatılması konusunda görüş bildirildi. CİHAN

Yorumlar