İzmir'de 43 kişi daha aile danışmanı oldu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (İKÇÜSEM), günümüzde önemi artan aile danışmanlığına verdiği önemle düzenlediği sertifika programlarıyla kursiyerlerini yeni bir meslek dalıyla buluşturmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de 43 kişi daha aile danışmanı oldu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (İKÇÜSEM), günümüzde önemi artan aile danışmanlığına verdiği önemle düzenlediği sertifika programlarıyla kursiyerlerini yeni bir meslek dalıyla buluşturmaya devam ediyor. İKÇÜSEM ve Yetkin Aile Danışma Merkezi işbirliğiyle düzenlenen "Aile Danışmanlığı" programı kapsamında 43 kişiye daha sertifika verildi. Düzenlenen törende, İKÇÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aşkın Haluk Yıldırım da hazır bulundu.

Aile ilişkileri üzerinde duran, ailedeki kimlik bozuklukları, anlaşmazlıkları, ayrılıkları çözmeye yardımcı olan ve bunlar üzerinde yoğunlaşan aile danışmanlık merkezleri, toplumumuzda yeni duyulmaya başlayan bir alan olarak dikkat çekmeye başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak verilen eğitimlere sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik,tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programını tamamlamış olanlar katılabiliyor. Ek olarak bu alanlardan birinde eğitimine devam etmekte olan son sınıf öğrencileri, 120 saatlik eğitimi tamamladıktan sonra meslek elemanı olmaya hak kazanıyor.

Sertifika programı kapsamında YÖK veya üniversitelerden biri tarafından uygun görülen, en az 300 saati teorik ve en az 30 saati süpervizyon eşliğinde olmak üzere 150 saati uygulamalı toplam bir eğitim programını başarıyla tamamlayanlar, aile danışmanı unvanı alıyor. Program düzeyinde Hemşirelik, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Tıp, Çocuk Gelişimi bölümlerinin dört yıllık lisans mezunları ya da bu alanlardan birinde eğitimine devam etmekte olan son sınıf öğrencileri, 450 saatlik eğitimi tamamladıktan sonra sertıfikalarını alıp bu alanda hizmet vermeye başlayabiliyor. CİHAN

Yorumlar