İzmir'de 311 çocuğa işlem yapıldı, kayıp 51 çocuk bulundu

İzmir’de son bir haftada çeşitli suçlardan 107 çocuk mağdur olurken suça karışan 204 çocuk hakkında işlem yapıldı, bunlardan dördü tutuklandı. Kayıplara yönelik çalışmalarda ise 51 çocuk bulundu.Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri...

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de 311 çocuğa işlem yapıldı, kayıp 51 çocuk bulundu

İzmir’de son bir haftada çeşitli suçlardan 107 çocuk mağdur olurken suça karışan 204 çocuk hakkında işlem yapıldı, bunlardan dördü tutuklandı. Kayıplara yönelik çalışmalarda ise 51 çocuk bulundu.

Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri 30 Haziran–7 Temmuz 2014 arasında yaptığı çalışmalarda mağdur ve suça sürüklenen çocuklar dahil olmak üzere toplam 311 çocuğa çeşitli suçlardan işlem yapıldı. Dilencilik, yağma, kayıp, cinsel istismar, güveni kötüye kullanma, cinsel taciz, tehdit, cinsel ilişki, yankesicilik gibi suçlardan mağdur olan 107 çocuğa işlem yapıldı. Suça sürüklenen çocuklara yönelik çalışmalarda hakaret, otodan hırsızlık, yaralama, yankesicilik gibi suçlardan 204 kişiye işlem yapılırken bunlardan dördü tutuklandı. Haklarında kayıp müracaatı yapılan çocuklarla ilgili çalışmalarda, 32 kız ve 19 erkek çocuk bulunarak ailelerine teslim edildi. Buca Kız Yetiştirme Yurdu’ndan tedavi amacıyla Ege Üniversitesi Hastanesi’ne götürülen ancak yurt görevlisinin izni dışında kaçan 1999 doğumlu D.B., Bayraklı ilçesi Ankara Caddesi'nde yakalanarak yurda teslim edildi.

BULUNAN ÇOCUKLARDAN BAZILARI

Karşıyaka Doyuran Kavşağı'nda bir flüt çalan çocuk alınmış, Karşıyaka Birimi'ne teslim edilmiş. Konak ilçesi Basmane semti Çankaya mevkisindeki itfaiye binası önünde dilendiği görülen Suriye vatandaşı bir çocuk, muhafaza altına alınarak Konak Çocuk Bürosu’na götürülmüş, savcının talimatıyla ailesine, “aile yükümlülüğünü ihlâl” suçundan adli işlem yapılmış. Gaziemir ilçesinde sokakta su satarken görülen Türk vatandaşı bir çocuk muhafaza altına alınarak Gaziemir Çocuk Büro'ya getirilmiş, savcının talimatı ile işlem yapılmadan ailesine teslim edilmiş. Buca ilçesi Tınaztepe Kavşağı'nda su satarken görülen Türk vatandaşı iki çocuk muhafaza altına alınarak Buca Çocuk Büroya götürülmüş, savcının talimatı ile ailesine, “aile yükümlülüğünü ihlâl” suçundan adli işlem yapılmış. Bornova ilçesi Bornova Caddesi'nde su satarken görülerek muhafaza altına alınan Türk vatandaşı bir çocuk, savcının talimatı ile işlem yapılmadan ailesine teslim edilmiştir.

İNTERNET KAFELERE DENETİM

Öte yandan İzmir’de faaliyet gösteren 61 internet kafe denetlendi. Bir internet kafeye, yaşı küçük çocuğu işyerine aldığı için idari işlem yapıldı. CİHAN

Yorumlar