İzmir'de 27. arıtma Türkelli’ye kurulacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Yeni Foça’nın ardından Menemen Türkelli’ye de ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurmak için ihale hazırlıklarına başlandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de 27. arıtma Türkelli’ye kurulacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Yeni Foça’nın ardından Menemen Türkelli’ye de ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurmak için ihale hazırlıklarına başlandığını açıkladı. Yeni tesis, 2010 yılında İZSU tarafından ilçede hizmete alınan 100 bin kişi kapasiteli Menemen İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne uzaklık sebebiyle ulaşamayan Türkelli, Helvacı ve Hatundere yerleşimlerinin evsel atıklarını arıtacak.

Türkelli Mahallesi’nde 20 bin metrekarelik alanda inşa edilecek tesis, 15 bin kişiye hizmet edecek kapasitede olacak ve günde 3 bin metreküp evsel atık arıtacak. Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 ile 2013 yılları arasında kurduğu 10 arıtma tesisinde olduğu gibi bunda da atıklar, Avrupa Birliği standartlarında ileri biyolojik yöntemle arıtılacak. Arıtılmış sular, ultraviyole ışınlarıyla dezenfekte edilecek. Türkelli, Helvacı ve Hatundere yerleşimlerinin evsel atıklarının arıtma tesisine ulaşması için ayrıca 9,5 kilometre uzunluğunda kanal hattı döşenecek. Tesisin yapımına 2014 yılı içinde başlanacak. Türkelli ve Yeni Foça arıtma tesislerinin de devreye girmesiyle İZSU’nun kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisi sayısı 12’ye, işlettiği arıtma sayısı 27’ye çıkacak. CİHAN

Yorumlar