İzmir’de 20 kaçak göçmen yakalandı

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Karaburun ilçesinde düzenlenen operasyonda, 20 kaçak göçmen ve bir zodyak bot ele geçirildi. Kaçakların Yunanistan’a geçmeyi planladığı belirtildi.Ekipler, Karaburun ilçesi Sarpıncık...

Google Haberlere Abone ol
İzmir’de 20 kaçak göçmen yakalandı

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Karaburun ilçesinde düzenlenen operasyonda, 20 kaçak göçmen ve bir zodyak bot ele geçirildi. Kaçakların Yunanistan’a geçmeyi planladığı belirtildi.

Ekipler, Karaburun ilçesi Sarpıncık Mahallesi Kumbükü mevkisinde bir grup kaçak göçmen olduğunu belirledi. Bölgeye operasyon düzenleyerek, şüpheli bir arabayı takibe aldılar. Kaçan araba, bir kovalamacanın ardından durduruldu. İçindeki iki kişi gözaltına alındığı sırada sahil yolundan çıktığı gözlenen bir minibüs de durduruldu. Gözaltına alınanların hareket ve ifadelerinden şüphelenen ekipler, çevrede geniş çaplı arazi araması yaptı. Sahil kesimine saklanmış 13 Afganistan ve 8 Burma uyruklu kaçak göçmenle arkadan takmalı bir motor ve bir zodyak bot bulundu. İnsan kaçakçılığına karıştığı iddia edilen üç kişi ve 20 kaçak göçmen gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. CİHAN

Yorumlar