İzmir'de 10 şehit

Genelkurmay Başkanlığı İzmir Tersanesi'nde yaşanan römorkor kazasında 10 personelin şehit olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de 10 şehit

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle:

İzmir Tersanesinde havuzda bakımda olan TCG Değirmendere Römorkörünün havuzda "Dalış" esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yan yatmak suretiyle “alabora” olması sonucunda 10 personelimiz hayatını kaybetmiş; 17 personelimiz yaralı olarak kurtarılmıştır. Yaralıların sağlık durumları iyi olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

ÖLENLERDEN 8'İ ASKER, 2'Sİ SİVİL

Olayda hayatını kaybeden 10 kişiden 8'inin asker, 2'sinin sivil personel olduğu öğrenildi. 

Bu arada olayın tanıkları herşeyin 20 saniyede olup bittiğini geminin yan yattığını söyledi. 

TAMAMININ CESEDİ ÇIKARILDI

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde askeri tersanede yan yatan römorkörde şehit olan 8 asker ve hayatını kaybeten 2 sivil işçinin cenazeleri Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Bu arada arama kurtarma çalşmalarının tamamlanmasının ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak ta tersaneden ayrıldı. Tersane çıkışında açıklama yapan Vali Toprak, “Gemi yüzdürülmek için indirildiği sırada römorkör yan yatmış. Bu sırada römorkörde bulunan bir astsubay, 7 er, çalışmaları incelemek için gemide bulunan iki işçi hayatını kaybedip şehit oldular. Şu anda gemide kimse kalmadı. Gemideki kurtarma çalışmaları sona erdi. Yarın şehitlerimize otopsi yapıldıktan sonra askeri tören düzenleyeceğiz. Ancak bunun yeri ve zamanı beli değil. Törenin ardından şehitlerimizi memleketlerine uğurlayacağız. Genelkurmay Başkanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın başı sağolsunö dedi. 

Vali Toprak ayrıca, olayla ilgili askeri savcının incelemesinin tamalamasının ardından römorkörün tekrar yüzdürülmesi için çalışma başlatılacağını dile getirdi. 

Kazada hayatını kaybeden sevil işçilerden evli üç çocuk babası Cafer Kırbaş’ın yakınları, acı haberi alınca sinir krizi geçirdi. Hayatını kaybeden diğer sivil işçinin adının da evli Ercan Biçer (36) olduğu öğrenildi. İki işçinin de İzmir Tersanesi Komutanlığı Deniz Tesvfiye Fabrikası Tesfiye Atölyesi çalışanları olduğu da bildirildi.

Yorumlar