İzmir’de 10 bin kişi yolsuzluk iddialarını protesto etti

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde toplanan yaklaşık 10 bin kişi, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’na yürüyerek ‘hırsız var’ diye bağırdı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir’de 10 bin kişi yolsuzluk iddialarını protesto etti

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde toplanan yaklaşık 10 bin kişi, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’na yürüyerek ‘hırsız var’ diye bağırdı. Protestocu grup, parti binası önüne süpürge bıraktıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

17 Aralık’ta düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet iddialarını içeren operasyon ve sonrasında yaşanan gelişmeleri protesto etmek isteyen yaklaşık 10 bin kişi Karşıyaka ilçesi Çarşı girişinde toplandı. Eyleme, İzmir Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu, sendikalar, STK’lar, taraftar gurupları ve öğrenci örgütleri katıldı. Karşıyaka Çarşı girişinde ‘hırsız var’, ‘her yer rüşvet her yer yolsuzluk’ şeklinde sloganlar atan protestocular, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı önüne kadar yürüdü.

Protestocular ellerinde, ‘hırsızlık babadan oğula geçer', ‘ayakkabı kalpazanı parası', ’Yolsuzluğunuz Yoksulluğumuzdur’, ‘hükümet istifa’ yazılı dövizler taşıdı. AK Parti Karşı İlçe Teşkilatı önüne gelen grubu Çevik Kuvvet polisi iki TOMA aracıyla karşıladı. Protestocularla görüşen polis şefleri, göstericiler arasından 10 kişilik bir grubun ilçe binası önüne süpürge bırakma talebini kabul etti. Yaklaşık 10 kişi bina önüne 4 süpürge bıraktı. Protestocular daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar