İzmir’de 1 Mayıs kutlaması

İzmir’in Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları sona erdi. İzmir’deki 1 Mayıs kutlamalarının adresi Alsancak semti Gündoğdu Meydanı oldu. Meydandaki kutlamalarda bazı kişilerin teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının...

Google Haberlere Abone ol
İzmir’de 1 Mayıs kutlaması

İzmir’in Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları sona erdi. İzmir’deki 1 Mayıs kutlamalarının adresi Alsancak semti Gündoğdu Meydanı oldu. Meydandaki kutlamalarda bazı kişilerin teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu pankartları taşıdığı görüldü.

Sabah erken saatlerden itibaren başta Basmane Meydanı olmak üzere şehrin çeşitli noktalarında toplanan büyüklü küçüklü gruplar, Gündoğdu Meydanı’na kadar yürüyerek burada birleşti. Çeşitli sendikalar, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerine mensup binlerce kişi meydanda düzenlenen kutlamalara katıldı.

Alana gelenler polis tarafından oluşturulan arama noktalarında tek tek aranarak alana alındı. Alanda, 1 Mayıs’la ilgili çeşitli konuşmalar yapıldı. Sahne alan çeşitli gruplar da şarkılar seslendirdi. Kutlamaya katılan bazı vatandaşlar ise alanda davul zurna eşliğinde halay çekti.

Polisin hem havadan polis helikopteri hem de denizden deniz polisi botlarıyla takip ettiği meydandaki kutlamalarda ciddi bir olumsuzluk yaşanmadı. Gündoğdu Meydanı’ndaki kutlamalara katılan binlerce kişi daha sonra dağıldı.

CİHAN

Yorumlar