İzmir Üniversitesi öğrencileri 'Çocuklar Duymasın' setinde staj yaptı

İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, "Çocuklar Duymasın" dizisinin oyuncularıyla biraraya gelerek ilk stajlarını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir Üniversitesi öğrencileri 'Çocuklar Duymasın' setinde staj yaptı

İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, "Çocuklar Duymasın" dizisinin oyuncularıyla biraraya gelerek ilk stajlarını yaptı. Dizi seti ve İmaj Stüdyoları'nı ziyaret eden öğrencilere, ilk staj deneyimlerinde İzmir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Volkan Severcan, Yrd. Doç. Dr. Ali Emre Bilis ve Araştırma Görevlisi Nihan Vural eşlik etti. Öğrenciler, yönetmen Bora Tekay, başrol oyuncuları Tamer Karadağlı ve Pınar Altuğ ile biraraya geldi.

Dizi çekimlerinin nasıl yapıldığı, stüdyo şartları, set ortamı ve kullanılan ekipmanlar hakkında inceleme imkanı bulan öğrenciler, sorularına birinci ağızlardan cevap aldı. Öğrencilerini set ortamında ağırlayan oyuncu Severcan, “Bu etkinlikle İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, gerek oyunculuk gerekse diğer eğitimlerinin gerçek hayatta nasıl uygulandığı konusunda gözlem yapma şansı buldu. Alınan eğitimin uygulamalarla pekiştirilmesi çok önemli.” dedi. İmaj Stüdyoları’nda ise Selim Atakan, Severcan ve Erkut Sönmez'le biraraya gelen öğrenciler, sinema ve televizyonculuğun en önemli aşamalarından biri olan seslendirme hakkında da ayrıntılı bilgi aldı. CİHAN

Yorumlar