İzmir, Soma için yürüdü polis müdahale etti

Soma'daki maden faciasını protesto etmek için yürüyen gruba polisin müdahale etmesinin ardından İzmir savaş alanına döndü. Soma'da 300'e yakın kişinin vefat ettiği facia yurdun dört bir yanında protesto ediliyor. İzmir’de sendikaların...

Google Haberlere Abone ol
İzmir, Soma için yürüdü polis müdahale etti

Soma'daki maden faciasını protesto etmek için yürüyen gruba polisin müdahale etmesinin ardından İzmir savaş alanına döndü.

Soma'da 300'e yakın kişinin vefat ettiği facia yurdun dört bir yanında protesto ediliyor. İzmir’de sendikaların Soma'daki faciaya tepki amaçlı aldığı '1 günlük genel grev' kararı sonrası gerçekleştirmek istediği tepki yürüyüşüne polis müdahale etti. Basmana'den Konak Meydanı'na yürüyen göstericilerin önü Çevik Kuvvet ve Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları ile (TOMA ) Fevzi Paşa ve Cumhuriyet Bulvarı kesişimde kesildi. Konak Meydanı'nda yürümek isteyen gruba TOMA’lar ve biber gazıyla müdahale edildi. Polisin gazlı müdahalesi sonrası eylemciler ara sokaklara kaçtı. Gazdan etkilenen çok sayıda vatandaş içinde ambulanslar bölgeye sevk edildi.

GRUPLAR TEKRAR BİRLEŞMEK İSTEDİ

Gruplar daha sonra tekrar birleşerek Cumhuriyet Bulvarı'nda oturmaya başladı. Polis tekrar TOMA’lardan su sıkarak ve biber gazı atarak grubu dağıtmak istedi. Yol ortasında ıslanmalarına rağmen kalkmayan gruba Çevik Kuvvet ekipleri müdahale ederek gözaltına aldı. Bu sırada gözaltına alınmak istemeyen grupla polis arasında arbede yaşandı. Gruplardan bazıları TOMA’ların müdahalesiyle Fevzipaşa Bulvarı'ndan Basmane Garı'na doğru çekildi. TOMA’ları taş yağmuruna tutan grupların bir kısmı da Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Çevrede bulunan bazı bankaların camları atılan taşlardan zarar gördü. Esnafların çoğu dükkanlarının zarar görmemesi için kepenklerini kapattı. Gruplar tekrar toplanarak Konak Meydanı'nda birleşmek istedi. Bu sırada Konak Meydanı'nda önlem alan polis gruplara tekrar müdahale etti. Çevredeki bankları söken gruptakiler TOMA’ların önüne set kurdu. Yaşanan arbedede bir kişi yaralandı, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle hastaneye kaldırıldı. Çevik Kuvvet ekiplerine ait olan kalkanı alan göstericiler, kendilerini onunla korudu. Çıkan olaylarda her yer adeta savaş alanına döndü. Grubun Konak Meydanı ısrarı sürerken polis ekipleri her caddede müdahalede bulunuyor. DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nunda bu müdahale sırasında fenalaştığı ve ambulansla hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Olaylar devam ediyor.

CİHAN

Yorumlar