İzmir Mitingi Öncesi Gerginlik Vardı

İzmir'de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gündoğdu Meydanı'ndaki mitingi öncesi ve miting sırasında çeşitli yerlerde eylemler yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir Mitingi Öncesi Gerginlik Vardı

Başbakan Erdoğan'ı kentte istemediklerini dile getiren gruplar Alsancak ve Bornova'da eylem yaptı. Bornova'da polis eylemcilere biber gazı ve su sıkarak müdahale etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'nın ardından Gündoğdu Meydanı'nda miting düzenledi. Polis miting öncesi geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Miting için gelenler kontrollerden geçilirken, olası eylemlere karşı da önlemler alındı. 


Başbakan Erdoğan Gündoğdu'ya gelmeden önce, Alsancak semti Kıbrıs Şehitlere Caddesi girişinde toplanan, aralarında kentteki kulüplerin taraftarlarının da bulunduğu bir grup, İstanbul'da başına biber gazı kapsülü isabet etmesiyle yaralanıp, 269 gün sonra hastanede yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etti. Topluluktakiler, yakındaki miting alanına doğru yönelip, Başbakan Erdoğan ile AK Parti hükümeti aleyhine sloganlar attı. Kendisini İzmir'de istemediklerini dile getirdi. Önlem alan çevik kuvvet polisleri, eylemcileri bir süre sonra bölgeden uzaklaştırdı. Eylemcilerin uzaklaştırılmasına, caddede bulunan bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Evlerine Türk bayrakları asıp, tencere tava çalanlarlar da dikkat çekti. Polisin bu bölgedeki önlemleri sürüyor.
BORNOVA'DA MÜDAHALE
İzmir'in Boronva İlçesi'nde ise Başbakan Erdoğan'ın kentte miting yapmasını protesto için Türkiye Komünist Partisi'nin de aralarında bulunduğu bazı partiler Özkanlar semtinde bir protesto gösterisi düzenledi. Burada toplanan yaklaşık 500 kişi Başbakan Erdoğan ile hükümet aleyhinde sloganlar attı. Yakında bir noktadaki seçim bürosu açılışı gelen CHP'lileler ile birlikte göstericilerin 2 bini buldu. Bir süre sonra, önlem alan polis ile göstericiler arasında gerginlik çıktı. Topluluk uyarılara rağmen dağılmayınca, polis biber gazı ve TOMA'lar ile su sıkarak müdahalede bulundu. Buradaki protestolar devam etse de göstericilerin sayısı azaldı.

Yorumlar