İzmir Mali Şube Müdürü Köprü de açığa alındı

İzmir Mali Şube Müdürü Bora Köprü açığa alındı. Köprüye, TCDD İzmir Liman İşletmeleri operasyonunu durdurması için Vali Mustafa Toprak ve eski İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay tarafından baskı yapıldığı iddia edilmişti.

Google Haberlere Abone ol
İzmir Mali Şube Müdürü Köprü de açığa alındı

İzmir Mali Şube Müdürü Bora Köprü açığa alındı. Köprüye, TCDD İzmir Liman İşletmeleri operasyonunu durdurması için Vali Mustafa Toprak ve eski İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay tarafından baskı yapıldığı iddia edilmişti. 7 Ocak 2014'teki yolsuzluk operasyonundan önce Toprak ve Bilkay'ın, telefon edip, "Savcıya, 'Çalışıyoruz' diyeceksiniz ama hiçbir operasyon yapmıyorsunuz." şeklinde talimat verdiği öne sürülmüş, Köprü de, görüşmenin ses kayıtlarını başsavcılığa iletmişti.

Taraf Gazetesi’nde yer alan habere göre fezlekeye giren ses kayıtları şöyle:

Müsteşar Kenan İpek: (Başsacı Hüseyin Baş’ı arıyor) Savcıları değiştirmezsen sonu kötü olur.

İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Birkay: (Mâli Şube Müdürü Bora Köprülü’ye telefon ediyor. Köprülü konuşmayı cep telefonuyla kaydediyor.) O konuyla ilgili bir şey sorarsa savcı, çalışıyoruz diyeceksiniz. Ama herhangi bir operasyon yapmıyorsunuz.

Mâli Şube Müdürü Bora Köprülü: Efendim, savcı bu işi takip ediyor bu iş adli bir iştir.

Ali Birkay: Tamam çalışıyoruz, gereğini yapmıyoruz tamam mı? Çalışıyoruz ama operasyona adam çıkartmıyoruz. Adam göndermiyoruz tamam mı?

İzmir Valisi Mustafa Toprak: (Sesi arkadan geliyor) Kesinlikle.

Ali Birkay: Vali beyin talimatı kesinlikle diyoruz. Bir dakika.

Mustafa Toprak: Şimdi şöyle bu iş artık ülke meselesi haline geldi. İstanbul’da da aynı şeyler oldu. Diyeceksiniz ki efendim talimatınız ulaştı, üzerinde çalışıyoruz diyeceksiniz savcıya.

Bora Köprülü: Mahkemenin vermiş olduğu talimatlar var. Savcı şimdi bizzat kendisi konuyu takip edecek. Bir idari konu var bir adli konu var.

Mustafa Toprak: Nasıl... Nasıl... Nasıl gelecek anlamadım ben. Savcı, kendisi takip yaparsa yapsın, kapımız açık gelir çayını içer ve gider kardeşim. Talimatı vereceksin tüm personeline ‘talimat ulaştı, üzerinde çalışıyoruz’ diyecek. Tüm iller var, savcı kalkıp tüm illere mi gidecek? Ankara’nın çok net tavrı bu anlatabildim mi? Ya şimdi kardeşim Ankara Ankara hee. Bu ifade ettiğim gibi söylüyorlar, anlatabildim mi?
CİHAN

Yorumlar