İzmir, Kültürpark’ın geleceğini tartıştı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yarımada ve İnciraltı’nın ardından ortak akıl turlarına Kültürpark ile devam etti. İlki mayıs ayında yapılan toplantının ardından şehrin kanaat önderleri, meslek odası temsilcileri,...

Google Haberlere Abone ol
İzmir, Kültürpark’ın geleceğini tartıştı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yarımada ve İnciraltı’nın ardından ortak akıl turlarına Kültürpark ile devam etti. İlki mayıs ayında yapılan toplantının ardından şehrin kanaat önderleri, meslek odası temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin katıldığı ikinci toplantı İZFAŞ salonunda oldu. Fuar alanının Gaziemi ilçesine taşınmasından sonra Kültürpark’a yeni bir kimlik kazandırmayı amaçlayan belediye, farklı kesimlerinden temsilcilerin görüş ve önerilerini aldı.

Kültürpark'ın fonksiyonunun zenginleştirilmesini istediklerini belirten Başkan Kocaoğlu, “10 yıllık başkanlığım süresince niye Kültürpark'ı bugün konuştuğumuzu sorabilirsiniz ancak fuarın Gaziemir'e taşınması gerçekleşmeden bir şey yapmak mümkün değildi. Fuar fonksiyonunu çıkarmadan Kültürpark'ı rehabilite etmek, yeni fonksiyonlar eklemek mümkün değil. Şimdi Gaziemir'deki fuar kompleksiyle birlikte bu alan, bir şeyler yapılabilir hale geldi.” dedi. Yeni fuar alanıyla birlikte İzmir'de fuarcılığın beş misli büyüyeceğini söyleyen Kocaoğlu, şehir merkezinde sergi tarzı etkinliklerin de düzenleneceği bir kongre merkezine ihtiyaç olduğunu söyledi. Kültürpark'a çok fazla ve çeşitli fonksiyon yüklenmesinin, karmaşaya yol açacağı için uygun olmayacağını düşündüğünü belirterek, “Görüşleri aldıktan sonra birbirini etkileyecek, besleyecek fikirlerin sonunda bir çalışma yapacağız. Önce fikirler oluşacak, ondan sonra yolumuza devam edeceğiz; bir yol haritası belirleyip hayata geçireceğiz.” dedi.

Toplantıya katılanlardan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Kültürpark'ın mevcut fonksiyonu sebebiyle önemli olduğunu, fuar ve kongrelere katılanların çevre esnafa da katma değer sağladığını, alanın canlılığını koruması için bu özelliğinin devam etmesi gerektiğini belirtti. Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ise alanın kongre merkezi olarak yapılandırılmasının önemine değindi. Bu tercihten sonra çevredeki otellerin ve turist sayısının da artarak çevre esnafa katkı sağlayacağını, Kültürpark içindeki yeşil dokunun ve mevcut müzelerin korunması gerektiğini dile getirdi. Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Seda Kaya da kongre merkezi fikrini destekleyerek, uluslararası kongreler sayesinde Kültürpark'ın hem marka değerinin hem de bilinirliğinin artacağını söyledi. Kaya ayrıca güvenlik için "koruma alanı" imajının devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantıya ayrıca Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Türker Susmuş, Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erhan Vecdi Küçükerbaş, Prof. Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu, İzmir Mimarlar Odası Başkanı Hasan Topal, İzmir Şehir Plancıları Odası Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, İzmir Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Özay Yerlikaya, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Aydın, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, Arkas CEO'su Önder Türkkanı, Tesco Kipa Kurumsal İlişkiler Direktörü Nazlan Ertan, Faz Elektrik Motor Makine San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Taner, NCM Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nail Kubalı, müzebilimci Suat Aksoy, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Müdürü Adil Güner ve Müdür Yardımcısı Salih Sercan Kanoğlu, inşaat yüksek mühendisi Uğur Belger, proje müellifleri Şükrü Kocagöz ve Mürşit Günday, Büyükşehir Belediyesi danışman ve bürokratları katıldı. CİHAN

Yorumlar