İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Çanakkale programı düzenledi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı, Şiir Topluluğu Danışmanı Yrd.

Google Haberlere Abone ol
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Çanakkale programı düzenledi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı, Şiir Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ünal Şenel ile topluluğun üyesi öğrenciler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıldönümü münasebetiyle bir program düzenledi. Programa Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Mert de davet edildi.

Çok sayıda genci görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Mert, “Bundan 99 yıl önce Çanakkale’de siperlere koşan askerler, sizler gibi vatanını savunmak için bir gül bahçesine girer gibi koşan, o ateşlerin içine giren gençlerdi.” dedi. Çanakkale Zaferi'ne ait birçok kahramanlık hikayeleri dinlendiğini ve okunduğunu belirterek, "Bizi biz yapan değerlerimizi unutmamak gerekir. Tarih bunun için var, elzem bilgileri öğrenmek için var. Ders alınması için var ki tekerrür etmesin." dedi. Sunumunda savaşı değil, savaş sonrası hakkında gerçek hikayeleri dillendiren Doç. Dr. Mert, “Çanakkale Savaşımız, aslında bizim bir nevi nükleer harbimizdi. Çanakkale’nin bir öncesi, bir de sonrası var. İşte o sonrasında gözleri buğulu, yanakları ıslak, bir zamanlar ufukların efendisi olan ama ertesi gün yapayalnız kalan, bir büyük zaferin, azmin, sadakatin, sonsuzlukta buluşmak üzere verilmiş sözlerin sahipleriyle karşı karşıyayız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar