İzmir konsolosları buluştu

Konsoloslar Birliği ve İzmir Kariyer Başkonsolosları Balçova Termal Oteli'nde, Konsoloslar Birliği Yönetim Kurulu’nun sezon finali yapıldığı yemekli toplantıda bir araya geldiler. Ev sahipliğini Konsoloslar Birliği Başkanı Ömer Kaplan'ın...

Google Haberlere Abone ol
İzmir konsolosları buluştu

Konsoloslar Birliği ve İzmir Kariyer Başkonsolosları Balçova Termal Oteli'nde, Konsoloslar Birliği Yönetim Kurulu’nun sezon finali yapıldığı yemekli toplantıda bir araya geldiler. Ev sahipliğini Konsoloslar Birliği Başkanı Ömer Kaplan'ın yaptığı, Dış İşleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Serpil Alpman, Almanya İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach ve Romanya İzmir Başkonsolosu Caresela Nicolas’ında katıldığı toplantıda, onur konuğu Slovenya Ankara Büyükelçisi Doç. Dr. Milan Jazbec’ti. Büyükelçi Jazbec, İzmir’e ilk kez geldiğini ve İzmir ile Slovenya arasındaki ticaret ve turizm ilişkilerini geliştirmek istediğini belirtti.

Slovenya ve Türkiye arasında bu yıl stratejik ortaklık anlaşması imzalandığını hatırlatan Jazbec, bu anlaşmanın özellikle Slovenya açısından çok büyük önem taşıdığını belirtti. Küresel finansal kriz nedeniyle ülkesinin başta gelen sektörlerinde sıkıntı yaşadıklarını, bununda karşılıklı ticari ve ekonomik ilişkilerin güçlenmesiyle aşılabileceğini ifade etti. İki ülke arasında karşılıklı olarak yapılacak direkt uçuşların ticaret hacminin yükselmesine katkısı olacağına dikkat çekti.

Toplantıya katılan tüm konsoloslara kendi yazmış olduğu Türkiye ve İstanbul’dan bahseden "Askerin İstanbul’u" adlı kitabı hediye eden Büyükelçi, konuşmasını Slovenya’ya ait bir barkavizyon sunumu ile tamamladı. Büyükelçiyi Konsoloslar Birliği olarak aralarında görmekten büyük onur duyduklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kaplan, ülkeler arası ilişkileri güçlendirmek adına kendilerine düşen görevi içtenlikle yerine getirmekten memnunluk duyacaklarını söyledi.

Slovenya Milli Günü olması nedeniyle Büyükelçiye Birlik adına bir plaket takdim eden Kaplan iki dost ülke iletişimlerini her konuda desteklediklerini ifade etti. Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak ise Slovenya gelenek ve kültür alt yapılarının kendisinin temsil ettiği Bosna Hersek ile hemen hemen aynı platformda olduğunu belirterek kendilerinin kardeş ülke olduklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar