İzmir Kız Lisesi'nde yangın tatbikatı yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve AKS 110 ekipleri, İzmir Kız Lisesi'nde yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
İzmir Kız Lisesi'nde yangın tatbikatı yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve AKS 110 ekipleri, İzmir Kız Lisesi'nde yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı düzenledi. İtfaiyecilerle birlikte uygulamaya katılan öğrenciler, bir yangında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak öğrendi.

Tatbikatın ilk bölümünde, Karataş semtindeki lise binasında yangın çıktı. Yangın alarmının çalmasıyla birlikte binayı boşaltarak bahçede toplanan öğrenciler, hemen 110 numaralı telefondan itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Bir yandan olay yerini güvenlik çemberine alarak öğrencileri uzaklaştıran ekipler, diğer yandan da yaralananları binadan çıkararak cankurtaranlara taşıdı. İkinci bölümde ise itfaiye ekipleri, öğrencilere ve öğretmenlere yangın söndürme tüpü kullanarak müdahale etmeyi öğretti.

İzmir Kız Lisesi Müdürü Hasan Basri Karaoğlu, yaptığı açıklamada yılda iki kez bu kapsamda uygulamalı eğitim yaptıklarını söyledi. Karaoğlu, "Öğrencilerimizi tecrübeli ve bilinçli olarak eğitmek, böyle bir durumu en az zararla atlatmalarını sağlamak için eğitim veriyoruz. Çocuklarımızı, gerçek yangında nelerle karşılaşacakları konusunda bilgilendiriyoruz, deneyim kazanıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekiplerine teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza, gençlerimize bu tür eğitimler vermemiz önemli." dedi. CİHAN

Yorumlar