İzmir İl Seçim Kurulu’nda AKP-CHP kavgası

İzmir’de oy verme işleminin sona ermesinden sonra oy çuvalları, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda bulunan İl Seçim Kurulu’na götürüldü.

Google Haberlere Abone ol
İzmir İl Seçim Kurulu’nda AKP-CHP kavgası

İzmir’de oy verme işleminin sona ermesinden sonra oy çuvalları, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda bulunan İl Seçim Kurulu’na götürüldü. Burada görevliler tarafından açılan çuvallar yeniden sayıldı. Saat 01.00’de ise kurulda AKP-CHP kavgası yaşandı.

AKP Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mahmut Atilla Kaya, çuvalları İl Seçim Kurulu’na vermek için sırada bekleyen bazı görevlilerin, bunları açtığını iddia etti. Bu sırada salona, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İl Başkanı Ali Engin geldi. CHP PM Üyesi Hüseyin Saygılı ile AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait arasında itişme yaşandı.

İl Seçim Kurulu’ndaki tartışma, AKP’li SKM Başkanı Atilla Kaya ve Milletvekili Sait’in çuvalların açıldığını iddia etmesiyle başladı. Oyların değiştirildiğini iddia eden AKP’liler, seçim hakimini çağırdı. Seçim hakimi de sandık başkanını polis eşliğinde yanına çağırdı. Bu tartışmalar yaşanırken Başkan Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Engin, Bornova Belediye başkan adayı Olgun Atilla ve PM Üyesi Saygılı salona geldi. CHP’liler, itirazda bulunan AKP’lilerin yanına gitti. Bu sırada Saygılı ile Sait arasında, itişmeye varan bir tartışma yaşandı. Tartışmaya, Kocaoğlu ve beraberindekiler de katıldı. Kocaoğlu'nun bu sırada, “Bunların burada ne işi var? Buraya nasıl girerler?” dediği duyuldu. Bu sözlerin ardından AKP'lilerle CHP’liler arasında uzun süren bir tartışma yaşandı. Polis, her iki grubun da salondan aynı anda çıkmasını sağladı.

Olaydan sonra açıklama yapan Kocaoğlu, “Sanıyorum arkadaşlar, açık ara seçimi kaybetmenin telaşı içerisinde provokasyon yapmak istiyorlar. Bunun için gelmişler. Yazık. Milletvekilleri de onlara yataklık, önderlik yapıyorlar.” dedi. AKP Milletvekili Nükhet Hotar’ın, “Seçimler tekrarlanmalı.” sözüyle ilgili olarak ise, “Bunlar komik şeyler” cevabını verdi.

AKP Milletvekili Rıfat Sait ise kendisini provokatör olarak suçlayan Kocaoğlu’na tepki gösterdi. CİHAN

Yorumlar