İzmir İl Özel İdaresi malları için çözüm heyeti oluşturuldu

İzmir’deki oda, dernek ve meslek kuruluşları, kapatılan İl Özel İdaresi'nin mallarının Maliye Hazinesi'ne devredilmesini istemiyor. Bu amaçla ortak hareket etme kararı alan ve ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile biraraya...

Google Haberlere Abone ol
İzmir İl Özel İdaresi malları için çözüm heyeti oluşturuldu

İzmir’deki oda, dernek ve meslek kuruluşları, kapatılan İl Özel İdaresi'nin mallarının Maliye Hazinesi'ne devredilmesini istemiyor. Bu amaçla ortak hareket etme kararı alan ve ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile biraraya gelen sivil inisiyatif, aralarından seçtikleri 12 temsilciyle Vali Mustafa Toprak’tan da randevu isteyecek.

Başkan Kocaoğlu, Özel İdare mallarının Vali Toprak başkanlığındaki komisyon tarafından yerel yönetimler yerine Maliye Hazinesi'ne devredileceğinin açıklanmasının ardından, gelinen son noktayla ilgili bilgi vermek üzere İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu içinde yer alan bazı oda, dernek ve meslek kuruluşları temsilcileriyle biraraya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen toplantıda görüş bildiren katılımcılar, söz konusu malların İzmir’in olduğu konusunda görüş birliğine vararak, ortak hareket kararı aldı. İlk adım olarak da grup içinden belirlenen 12 temsilcinin, öncelikle Toprak ve İzmir milletvekilleriyle görüşmesi kararlaştırıldı.

Toplantıdan sonra kısa bir açıklama yapan Kocaoğlu, “Özel İdare mallarının hangi kurumlara verildiğiyle ilgili listeyi valilikten istedik ancak henüz elimize ulaşmadı. Biz de şimdi Bilgi Edinme Yasası aracılığıyla istiyoruz. Geldiği zaman yasal yola başvuracağız. Yürütmenin durdurulmasını, tapuda tescil yapıldıysa askıya alınmasını istemek gibi bütün hukuki yolları deneyeceğiz. Toplantıda, İzmir’in haklarını sonuna kadar korumak için mutabık aldık. Vali Bey ve siyasilerle diyalog kurulması konusunda bir heyet oluşturuldu. Bu mallar belediyede kalırsa belediye meclisinin bu mallara sahip çıkacağının, bizden sonra da belediye meclisinin koruması altında olacağının altını çizeceğiz.” dedi.

İlk olarak Vali Toprak'la görüşecek heyette İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir, İzmir Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Güçlü, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ve TBMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Melih Yalçın yer alacak. CİHAN

Yorumlar