İzmir İl Genel Meclisi Başkanı: 314 kişi evine ekmek götüremeyecek

İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, 30 Mart 2014'te kapanacak il özel idarelerinde hizmet alımında çalışan personelin işsiz kalacağını belirterek, “Bu duruma çok üzülüyorum.

Google Haberlere Abone ol
İzmir İl Genel Meclisi Başkanı: 314 kişi evine ekmek götüremeyecek

İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, 30 Mart 2014'te kapanacak il özel idarelerinde hizmet alımında çalışan personelin işsiz kalacağını belirterek, “Bu duruma çok üzülüyorum. İçim acıyor.” dedi. İl Genel Meclisi mart ayı olağan toplantılarının üçüncü birleşiminde konuşan Değirmenci, İzmir İl Özel İdaresi’nde hizmet alımından çalışan 314 personele değindi: “Büyükşehir Yasası ile birlikte il özel idareleri kapanıyor. Valilik bünyesinde kurulan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi, İl Özel İdare personelinden kendi ihtiyacı kadarını alacak, diğer personeli Büyükşehir’e verecek. Memur arkadaşlar bu konuda bir sıkıntı yaşamayacaklar. İl Özel İdaresi'nde bir de hizmet alımında çalışan arkadaşlarımız var. İzmir İl Özel İdaresi'nde 314 kişi evlerine ekmek götürüyor, ev kirası veriyor, çocuk okutuyor. 31 Mart'ta hepsi ayazda kalacak. Hiçbir güvenceleri yok. Bu durum içimi acıtıyor.”

Büyükşehir Kanunu çıktığında hizmet alımında çalışan personel hakkında bir çalışma yapılacağı ve kimsenin mağdur edilmeyeceğinin söylendiğini belirten Değirmenci, “Ancak hâlâ böyle bir çalışma yapılmadı. Üstelik TBMM de tatile girdi. Gerçekten benim içim acıyor, çünkü o insanların durumunu merak ediyorum. Kanunda bu konu hakkında hiçbir şey yok.” şeklinde konuştu. Hizmet alımında çalışan personelin durumunun çok zor olduğunu, seçimlerden sonra bir anda işsiz kalacaklarını söyleyen Serdar Değirmenci, “Biz İzmir İl Genel Meclisi olarak üstümüze düşen görevi yaptık. 10 Nisan 2013 günü aldığımız bir kararla hizmet alımında çalışan personelin durumunu TBMM'ye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na, İçişleri Bakanlığı'na sorduk. İçişleri Bakanlığı'ndan gelen yazıda, ilgili talebimizin incelemeye alındığı söylendi ancak bir düzenleme yapılmadı. Hiçbir şey yapamıyoruz, çaresiz kaldık.” dedi. CİHAN

Yorumlar