İzmir İl Emniyet Müdürü Bilkay görevden alındı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla liman işletmelerine yönelik rüşvet, irtikap, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma ve ihalelerle ilgili bilgi sızdırma iddialarıyla düzenlenen operasyonu yapan müdürlerin görevden alınmasının ardından İzmir İl.

Google Haberlere Abone ol
İzmir İl Emniyet Müdürü Bilkay görevden alındı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla liman işletmelerine yönelik rüşvet, irtikap, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma ve ihalelerle ilgili bilgi sızdırma iddialarıyla düzenlenen operasyonu yapan müdürlerin görevden alınmasının ardından İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay da merkeze alındı. Ayrıca iki İl Emniyet Müdür yardımcısı ve iki şube müdürü görevden uzaklaştırılmıştı. 16 emniyet müdürü Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınırken 24 ile emniyet müdürü atandı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne, Kastamonu İl Emniyet Müdürü Sami Uslu getirildi.

Bu arada İzmir'de 2011 Temmuz ayında başlayan yolsuzluk soruşturmasından, Vali Mustafa Toprak ile Emniyet Müdürü Bilkay'ın, 21 Aralık 2013 günü, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı tarafından Adli Kolluk Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikten sonra haberdar olduğu ortaya çıktı. Yönetmenlikteki, "Emniyet ve jandarma görevlilerinin, adli olaylarda amirlerine bilgi vermesi zorunludur." maddesi gereği Mali Şube Müdürlüğü tarafından, Vali Toprak ve Emniyet Müdürü Bilkay'ın bilgilendirildiği öğrenildi. Toprak'ın, haberdar olduktan sonra Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş ile 2 Ocak 2014 günü makamında iki saat görüştüğü öğrenildi ancak konu açıklanmadı. CİHAN

Yorumlar