İzmir Emniyeti'nde 700 polisin daha görev yeri değişti

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan dört emniyet müdür yardımcısı ve 70’e yakın üst rütbeli polis olmak üzere yaklaşık 700 polisin görev yeri değiştirildi.

Google Haberlere Abone ol
İzmir Emniyeti'nde 700 polisin daha görev yeri değişti

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan dört emniyet müdür yardımcısı ve 70’e yakın üst rütbeli polis olmak üzere yaklaşık 700 polisin görev yeri değiştirildi. Dört müdür yardımcısının, TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü’ne yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yapanMehmet Ali Şevik ile Halil İbrahim Karazeybek, Vahit Bektaş ve Ramazan Karakaya olduğu öğrenildi. Bunlar, polis okullarına gönderildi. Değişikliklerin, kısa süre içinde resmî kanallardan memurlara iletileceği bildirildi.

17 ARALIK’TAN BU YANA YAKLAŞIK BİN 500 DEĞİŞİKLİK

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki görev değişiklikleri, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 17 Aralık 2013’te yaptığı üç yolsuzluk operasyonundan bir gün sonra başladı ve 7 Ocak 2014'teki liman operasyonundan sonra da devam etti. İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve ardından çeşitli birim ve rütbelerde yaklaşık bin 500 polisin görev yeri değiştirildi. Bu sürede ayrıca İl Emniyet Müdürü de üç defa değiştirildi. Ali Bilkay görevden alınarak yerine Sami Uslu atandı. Uslu da 33 gün sonra alınarak yerine Celal Uzunkaya getirildi. CİHAN

Yorumlar