İzmir Emniyet Müdürü'nden Atalay Filiz açıklaması

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Atalay Filiz'in 07.30'da yakalandığını ve kaçak olduğu süre boyunca da İzmir'de saklandığının ortaya çıktığını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
İzmir Emniyet Müdürü'nden Atalay Filiz açıklaması
İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Atalay Filiz'in 07.30'da yakalandığını ve kaçak olduğu süre boyunca da İzmir'de saklandığının ortaya çıktığını ifade etti. Filiz üzerinde kendine ait pasaport, 4 sahte kimlik, 3 de sahte ehliyetle yakalandı. Ayrıca Filiz'in üzerinden 10 bin TL ve 3 bin 500 Euro çıktı.

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Ankara ve İstanbul'da 3 kişiyi öldürdüğü suçlamasıyla aranan katl zanlısı Atalay Filiz'in yakalanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Emniyet Müdürü Uzunkaya "Bugün sabah 07.30 sıralarında Gümüldür-İzmir seferi yapan minibüste bir vatandaşımızın Atalay Filiz'e benzer kişiyi 155'e ihbar etmesi üzerine kapama noktası oluşturuldu. Kendisinden şüphelenildiğinden şüphelenerek başka minibüse binen Filiz, duyarlı vatandaşımızın bu bilgiyi de emniyete aktarması sayesinde kapama ve uygulama noktasında minibüs içerisinde alındı" dedi.

Uzunkaya, Filiz'in babasının görevi nedeniyle daha önce İzmir'de yaşadığı için bölgeyi bildiğini ifade ederek, bu ili hiç terk etmediğinin anlaşıldığını söyledi. Emniyet Müdürü Uzunkaya, "Birkaç gün pansiyonlarda, sahillerde, orman ve dağda kaldığını anlattı. Yeme içme ihtiyacını da doğadan temin ettiği ve dışarıyla hiç temas kurmadığı anlaşılıyor" diye konuştu.


Üzerinden neler çıktı?

İzmir Emniyet Müdürü, Atalay Filiz'in üzerinden kendi adına düzenlenmiş bir pasaport, kendi fotoğraflarını taşıyan başka isimler adına düzenlenmiş 4 adet sahte kimlik ve 3 adet ehliyet çıktığını ayrıca da 10 bin TL ile 3 bin 500 Euro bulunduğunu açıkladı.

Celal Uzunkaya, ailesiyle 3 yıldır teması bulunmadığı bilinen Filiz'in suç yerleri itibarıyla İzmir'le bir bağlantısının olmadığını, Ankara ya da İzmir'e gönderileceğini dile getirdi.

Yorumlar