İzmir Ekonomi Üniversitesi hayali olan gençleri bekliyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, hayali olan gençleri beklediklerini belirterek, onların hedeflerini gerçekleştirmek üzere çalıştıklarını söyledi. Demirtaş, “Biz başarılı olmak isteyenlere...

Google Haberlere Abone ol
İzmir Ekonomi Üniversitesi hayali olan gençleri bekliyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, hayali olan gençleri beklediklerini belirterek, onların hedeflerini gerçekleştirmek üzere çalıştıklarını söyledi. Demirtaş, “Biz başarılı olmak isteyenlere ve hayali olanlara üniversiteden daha fazlasını sunuyoruz.” dedi.

Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, dekanlar ve bölüm başkanlarının katılımıyla 2014-2015 akademik yılına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. İzmir iş dünyasının ihtiyacı olan öğrencileri yetiştirmek üzere İEÜ’yü kurduklarını belirten, bugün gençlerin hayallerine ulaşmakta zorluk çektiğini ifade etti. Eski klasik eğitim sisteminden vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Vaaz dinler gibi ders dinlenmiyor. Böyle gençleri geleceğe hazırlayamayız. Akıllı sınıf, esnek eğitim sistemine doğru gidiş söz konusu. Sınıf kavramı da değişiyor. Çimlerin üzerinde, vapurda bir yere ulaşırken de ders alabilirsiniz artık.” diye konuştu.

‘YENİLİKÇİ GENÇLERE BİLİMPARK'TA YER VERECEĞİZ’

Öğrencileri dünyanın her yerinde çalışabilecekleri şekilde donatmak istediklerini, İEÜ’de diplomadan fazlasını verdiklerini aktaran Ekrem Demirtaş, şunları söyledi: “Yenilikçi olmalarını istiyoruz ve projelerini gerçekleştirmek için ortamı da hazırlıyoruz, kaynağını da veriyoruz. Bilimpark'ta yer de sağlayacağız. Böylelikle Türkiye, dünyanın 10 gücü arasına girebilecek. 6 bin 281 öğrencimiz var. Bu sayıyı arttırabiliriz ama yerimiz yok. Balçova kampüsümüzde, Yabancı Diller Yüksekokulu binasını inşa ediyoruz. Binamızı şubat ayında tamamlayacağız.”

İEÜ'de 55 ülkeden yabancı öğrenciler bulunduğunu, her milletten öğrencinin burada okumasını istediklerini belirten Demirtaş, bu yıl hayata geçirdikleri tümleşik eğitimde 4+1 sistemiyle son sınıf öğrencilerinin, bir yıl daha okuyarak tezsiz yüksek lisans yapma imkanı yakalayacağına dikkat çekti. Demirtaş, yenilikçi üniversiteler arasında beşinci sırada yer aldıklarını dile getirdi.

Rektör Esen ise tersyüz edilmiş eğitim sistemlerini ve yeni eğitim modellerini uygulayacaklarını söyledi. Gelecek 10 yılı küresel eğilimleri dikkate alarak hazırladıklarını beliren Prof. Dr. Esen, şunları kaydetti: “Bugünün öğrencilerinin, çalışma yaşamlarının 45–50 yıl olması öngörülüyor. Lisans programları yetmeyecek ve lisanüstü çalışmaları daha önemli olacak. Mühendislik ve tıp alanında da hızla güçleniyoruz. Planlı bir çalışma içerisinde, gelişmeleri öngörerek ilerliyoruz. Gelecek 10 yılımızı belirlediğimiz stratejik planımıza göre hareket ediyoruz. Uluslararası danışmanlarımızla çalışarak, öğrencilerimizin girişimci yapılarının daha çok ortaya çıkması ve sadece ulusal değil, uluslararası arenada söz sahibi olmaları için onlara yol arkadaşlığı yapıyoruz.” CİHAN

Yorumlar