İzmir demokrasi nöbeti

İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren çok sayıda vatandaş, Konak Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
İzmir demokrasi nöbeti
İZMİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren çok sayıda vatandaş, Konak Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan ve demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti.

Her yaştan vatandaşın doldurduğu meydanda, "Biz ona lider ol dedik o dünya lideri oldu Recep Tayyip Erdoğan", "Dünyada vatansız ahirette imansız kaldın Fetoş", "Şimdikiler adam diyor, torunlarım atam diyecek Recep Tayyip Erdoğan" pankartları dikkati çekti.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da valilik makamının balkonuna çıkarak demokrasi nöbeti tutan vatandaşları selamladı.

Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Murat Ellik'in demokrasi nöbetine katılan amcası Recep Ellik, yeğenini darbe girişiminde şehit verdiğini, oğlunun ise Dağlıca'daki terör saldırısında 10 ay önce yaralandığını belirtti.

Oğlunun 10 ay sonra hastaneden çıktığını ifade eden Ellik, "Çocuklarımızı vatanımıza kurban ettik. Yeğenim özel harekatçıydı, babası da polis memuru, kardeşi de astsubay. Vatanını çok seven bir aileyiz. Yeğenim vatan için şehit oldu. Meydana ilk günden beri geliyoruz. Önderimizin peşinden gidiyoruz. Başkomutanımızın bir seslenmesiyle gerekirse ölmeye razıyız. İkinci bir emre kadar buradayız." dedi.

Meydandaki vatandaşlardan Müyesser Somunkıran ise demokrasi nöbetine ilk günden beri geldiğini aktararak milli iradeye, devlete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kast eden darbecilere karşı birlik olduklarını göstermek için meydanda olduklarını söyledi.

Ailesiyle helalleşip meydana çıktı

Demokrasi nöbetine katılanlardan Abdulaziz Uzun da şöyle konuştu:

"Darbe girişimini duyduğumda ilk 'Cumhurbaşkanımız sağ mı' diye düşündüm. Hep bir korku oldu canlı yayına bağlanana kadar. 'Meydanlara çıkın' deyince abdestimizi alıp, 2 rekat namaz kılıp, ailemle helalleştim. Bu topraklar bizim. İşgalcilere bu fırsatı vermeyeceğiz. İkinci bir emre kadar buradayız."
 

Yorumlar