İzmir'de bir yarbay ve binbaşı yakalandı

Tire ilçesinde, yargıtay üyesinin evinde yakalanan kurmay yarbayla kurmay binbaşı tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de bir yarbay ve binbaşı yakalandı
 FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında aranan ve İzmir'in Tire ilçesinde bir yargıtay üyesinin evinde yakalanan kurmay yarbay ile kurmay binbaşı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alınan Kurmay Yarbay Mustafa Toklu ile Piyade Kurmay Binbaşı Recep Kılıç, bugün İzmir Adliyesine getirildi.

Savcılık işlemlerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Toklu ve Kılıç, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FETÖ'nün darbe girişiminde Ege Ordusu Karargahını ele geçirmeye çalıştıkları, başarısız olmalarının ardından firar ettikleri gerekçesiyle aranan Toklu ve Kılıç Tire ilçesinde saklandıkları eve jandarmanın yaptığı baskında yakalanmıştı. Şüphelilerin saklandıkları evin 18 Temmuz'da tutuklanan Yargıtay 23. Ceza Dairesi Üyesi Çetin Şen ve kardeşi Davut Şen'e ait olduğu ortaya çıkmıştı.

Öte yandan, darbe girişimine ilişkin aranan Teğmen Levent Cantekin de İzmir'de gözaltına alındı. Polis tarafından adliyeye sevk edilen Cantekin tutuklandı.

Yorumlar