İzmir'de 28 zanlı adliyeye sevk edildi

FETÖ/PDY'nin TSK içindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında İzmir merkezli 22 ilde başlatılan operasyonda gözaltına alınan, aralarında Tümgeneral Koçyiğit ile eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın yaveri emekli Albay Yüce'nin de bulunduğu 28 kişi adliyeye sevk edildi

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de 28 zanlı adliyeye sevk edildi
İzmir merkezli 22 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 28 zanlı adliyeye sevk edildi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun, "FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki yapılanması"na yönelik yürüttüğü soruşturmanın ikinci ayağı kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 79 kişiden gözaltına alınan 28'i Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

Aralarında Tümgeneral Hamza Koçyiğit ile eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce'nin de bulunduğu zanlılar, İl Emniyet Müdürlüğünün Yeşilyurt'taki hizmet binasından güvenlik önlemleri altında çıkarılarak minibüslerle İzmir Adliyesine götürüldü.

Zanlıların, "terör örgütü üyesi olmak" ve "örgüt adına faaliyet göstermek" suçlamalarıyla savcılığa sevk edildikleri öğrenildi.

TSK yapılanması soruşturması

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Bato, "İzmir'deki askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin inceleme ve elde edilen belgeler doğrultusunda 7 Temmuz'da "FETÖ/PDY'nin TSK içindeki yapılanması"na yönelik soruşturma başlatmış, aralarında Fetullah Gülen, gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 24 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, 2'si amiral 6 muvazzaf askerin de savcılığa getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığına talimat göndermişti.

İzmir merkezli Aydın, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, Adana, Trabzon, Samsun, Afyonkarahisar, Mersin'de gerçekleştirilen ilk dalga operasyonda 8 zanlı gözaltına alınmış, 12 kişinin önceki operasyonlar kapsamında arandıkları ve yurt dışında oldukları belirtilmişti.

Soruşturmanın önceki günkü ikinci dalga operasyonunda da 55'i asker 79 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, 28 zanlı gözaltına alınmıştı.

Gözaltı kararı verilenler arasında Tümgeneral Koçyiğit ile Tuğgeneraller Şener Topçu, Uğur Buldu, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce, ayrıca darbe girişimi sonrası tutuklanan ya da gözaltında bulunan Tuğgeneraller Mehmet Nuri Başol, Fatih Celaleddin Sağır, Murat Aygün ve Hidayet Arı, Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın da yer aldığı 17 askerin olduğu öğrenilmişti.

Yorumlar