İzmir'de 23 şüpheli asker adliyeye sevk edildi

Foça Deniz Üs Komutanlığında görevli askerler ile soruşturma kapsamında tutuklanan generallerin emir subayları ve astsubaylarının da aralarında bulunduğu 23 şüpheli adliyeye sevk edildi

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de 23 şüpheli asker adliyeye sevk edildi
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Foça Deniz Üs Komutanlığında görevli askerler ile tutuklanan generallerin emir subayları ve astsubaylarının da aralarında bulunduğu 23 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan askerlerin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan generallerin emir subayları ve astsubayları ile Foça Deniz Üs Komutanlığında görevli askerlerin de aralarında bulunduğu 23 zanlı, ''FETÖ silahlı terör örgütü üyesi olmak'', ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, Adnan Menderes Havalimanında yakalanan ABD vatandaşı Mahmut M. ile Saliha P.M. de emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Foça Deniz Üs Komutanlığında 206 kişi gözaltına alınmış, 196 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.
İzmir'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 14 general tutuklanmıştı.

Yorumlar