İzmir Büyükşehir üreticilere beş yılda 1 milyon fidan dağıtacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimdeki gelir getirici faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla beş yıllık ağaçlandırma projesine başladı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir Büyükşehir üreticilere beş yılda 1 milyon fidan dağıtacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimdeki gelir getirici faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla beş yıllık ağaçlandırma projesine başladı. Toplam 1 milyon adet meyve fidanının dağıtılacağı projeyle yaklaşık 20 bin dekar arazinin meyveciliğe kazandırılması hedefleniyor.

Belediye, bugüne kadar 11 ilçe ve 450 köydeki 20 bin çiftçiye, toplam 500 bin adet meyve fidanı dağıttı. Bergama, Bayındır, Beydağ, Çeşme, Dikili, Karaburun, Kınık, Kiraz, Ödemiş, Selçuk ve Tire'deki üreticiler, hem zeytin hem de armut, ayva, badem, ceviz, dut, elma, incir, erik, kayısı, kiraz, nar, şeftali ve vişne fidanları aldı. Proje kapsamında bugüne kadar dağıtılan fidanların alım bedeli 2 milyon lirayı aştı. Belediye Tarımsal Yapı Şube Müdürlüğü yetkilileri, yeni bağlanan ilçelerdeki çiftçilere, 1 dekarda yetişebilecek şekilde 20-25 adet fidan dağıttıklarını belirterek, “Bu projeyi toprak verimliliğinin arttırılması, çiftçimize ek gelir sağlanması, boş kalan alanların meyve fidanlarıyla desteklenmesi ve meyveciliğin geliştirilmesi için çok önemsiyoruz. Çiftçilerimiz, meyve fidanlarına ulaşma konusunda bazı sıkıntılar yaşıyordu. Bu eksikliği görerek fidanlarını biz temin ettik.” dedi. CİHAN

Yorumlar