İzmir Büyükşehir futbol kulüplerine 4,5 milyon lira dağıtacak

İzmir’in cumhuriyetle yaşıt spor kulübü Altınordu’nun 90. yıl kutlamalarına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bütçeden arttırılan 4,5 milyon liranın, şehrin futbol kulüplerine dağıtılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir Büyükşehir futbol kulüplerine 4,5 milyon lira dağıtacak

İzmir’in cumhuriyetle yaşıt spor kulübü Altınordu’nun 90. yıl kutlamalarına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bütçeden arttırılan 4,5 milyon liranın, şehrin futbol kulüplerine dağıtılacağını açıkladı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen kulamada Kocaoğlu’na, kulübe desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Kutlama töreni, kulübün kuruluş tarihi olan 1923’ü simgeleyen, saat 19.23’teki havai fişek gösterisiyle başladı. Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı Salih Mertan, Altınordu’nun Türk futboluna yıllarca başarıyla hizmet etmesinden gurur duyduklarını belirtti. Altınordu Futbol Yatırım A.Ş. Başkan Vekili İbrahim Görücüoğlu da İzmir'in futbol geçmişinde olduğu gibi geleceğinde de çok önemli bir yer tuttuğuna işaret etti. Altınordu’yu kuran, bugünlere getiren ve camianın elinden tutup yürümesi için yola çıkanlara şükranlarını sunan Başkan Kocaoğlu ise, “Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak yasal zeminde, olanaklarımız çerçevesinde ve gücümüz yettiğince sizlere her türlü desteği vermek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl spor bütçesinden tasarruf ettiğimiz 4,5 milyon liralık fonu, futbol kulüplerimize tahsis edeceğiz.” dedi.

Daha sonra Görücüoğlu, Başkan Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a, Altınordu’ya katkılarından dolayı birer teşekkür plaketi takdim etti. Kulüpte forma giyen en yaşlı futbolculardan 92 yaşındaki Matteo Vitali ve 90 yaşındaki Memduh Gezer’in anı ödülü aldığı gecede efsane futbolcu Sait Altınordu’nun eşi Ayhan Altınordu’ya onur plaketini ise Kocaoğlu verdi. Ayrıca 90. yıl kutlama pastası hep birlikte kesildi.

Büyükşehir Belediyesi, liglerdeki İzmir spor kulüpleri derneklerinin amatör futbol branşlarına 4,5 milyon liralık destekte bulunacak. Dağıtılacak miktarların kulüplerin bulunduğu lige göre belirlendiğini kaydeden yetkililer, bu fondan Karşıyaka ve Bucaspor’a 1’er milyon, Altınordu, Göztepe ve Altay’a 500’er bin, Menemen Belediyespor, Bergama Belediyespor ve Balçova Belediyespor’a 200’er bin, İzmirspor, Yeni Bornova, Yeşilova ve Torbalı’ya 100’er bin lira verileceğini bildirdi. CİHAN

Yorumlar