İzmir Büyükşehir 2014'te yerel üreticiye 53 milyon lira ödeycek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında üretici kooperatiflerinden 52,7 milyon liralık süt, çiçek, fidan, peynir ve yoğurt alacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir Büyükşehir 2014'te yerel üreticiye 53 milyon lira ödeycek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında üretici kooperatiflerinden 52,7 milyon liralık süt, çiçek, fidan, peynir ve yoğurt alacağını açıkladı. Yerli üreticinin desteklenmesi amacıyla kooperatiflerle anlaşan ve Türkiye’de sözleşmeli üretim modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir, 2007 yılından bu yana ihtiyaçlarını kooperatiflerden sağlayarak, yerli üreticiye 84 milyon 646 bin 529 lira katkıda bulundu. Bu yıl da yaklaşık 52 milyon 761 bin lira ödeme yapacak.

Yerli üreticiye can suyu olmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kendi bölgemizin üreticilerine sahip çıkıyoruz. Onları, içinde bulundukları ekonomik darboğazdan bir nebze de olsa kurtarabiliyorsak, aile bütçelerine katkıda bulup onları destekleyebiliyorsak ne mutlu bize.” dedi. Sözleşmeli üretim modelinin Türkiye’de ilk defa İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildiğini belirten Başkan Kocaoğlu, uygulamalarının diğer yerel yönetimlere ve devlet kurumlarına da örnek olmasını istediklerini söyleyerek, "Ülkemizin kalkınması, yerelin ve yerel üretimin desteklenmesinden geçiyor. Kendi değerlerimize, kendi üretimimize, kendi çiftçimize sahip çıkmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar