'İzmir Barosu yürütmenin yargıya üstünlük arayışının karşısında duracak'

5 Nisan Avukatlar Günü, İzmir Adliyesi'nde düzenlenen törenle kutlandı. İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Sefa Yılmaz, “İzmir Barosu geçmişte olduğu gibi bugün de tüm totaliter düzenlemelerin ve yürütmenin yargıya üstünlük arayışının karşısında duracak, dem.

Google Haberlere Abone ol
'İzmir Barosu yürütmenin yargıya üstünlük arayışının karşısında duracak'

5 Nisan Avukatlar Günü, İzmir Adliyesi'nde düzenlenen törenle kutlandı. İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Sefa Yılmaz, “İzmir Barosu geçmişte olduğu gibi bugün de tüm totaliter düzenlemelerin ve yürütmenin yargıya üstünlük arayışının karşısında duracak, demokratik hukuk devletini, insan hakları ve özgürlükleri savunmaya devam edecektir.” dedi.

İzmir Adliyesi'nde düzenlenen Avukatlar Günü kutlamasına, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, İzmir Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Celal Kocabaş, Adalet Komisyonu Başkanı Akar Karasu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu ve avukatlar katıldı. Avukatlar adına törende konuşan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Sefa Yılmaz, hukuk devleti kavramının, kamu gücünü temsil eden kurumlar karşısında bireyin haklarının en geniş biçimde sağlandığı ve savunulduğu bir devlet düzeni olduğunu söyledi. Adalet duygusunun bir devleti hukuk devleti yapan en önemli ölçüt olduğunu vurgulayan Yılmaz, adalet duygusun kaybolduğu yerde ne demokrasiden ne de özgürlüklerden söz edileceğinin altını belirtti.

Siyasal iktidarın, demokrasiye ve hukuk devletine adeta savaş ilan ederek, hayatın her alanını kendi ideolojik, politik yönelimi doğrultusunda düzenlemeyi ve denetlemeyi amaçlayan uygulamalarına yeni adımlar eklediğini de ifade eden Yılmaz, “Bu kapsamda, yargı bağımsızlığını ve erkler ayrılığı ilkesini ortadan kaldıracak düzenlemelerle yargıyı yürütmeye bağlamayı amaçlamaktadır. İzmir Barosu, geçmişte olduğu gibi bugün de tüm bu totaliter düzenlemelerin ve yürütmenin yargıya üstünlük arayışının karşısında duracak, demokratik hukuk devletini, insan hakları ve özgürlükleri suvanmaya devam edecektir.” diye konuştu.

Yılmaz, bağımsız ve özgür yargı için, adalet ve vicdan için susmadıklarını, bundan sonra da susmayacaklarını sözlerine ekledi.

Törenin ardından, resim ve karikatür sergisinin açılışı yapıldı. CİHAN

Yorumlar