İzmir Adliyesi önünde kefenli eylem

İzmir’de Buca Belediye eski Başkanı Cemil Şeboy’un da aralarında bulunduğu 29 tutuksuz sanıklı davanın operasyon sürecinde gizli tanık kalmak şartıyla ifade verdiğini ancak isminin deşifre edildiğini iddia eden Yaşar Naci Kurtçu, tehdit edildiğini belirt.

Google Haberlere Abone ol
İzmir Adliyesi önünde kefenli eylem

İzmir’de Buca Belediye eski Başkanı Cemil Şeboy’un da aralarında bulunduğu 29 tutuksuz sanıklı davanın operasyon sürecinde gizli tanık kalmak şartıyla ifade verdiğini ancak isminin deşifre edildiğini iddia eden Yaşar Naci Kurtçu, tehdit edildiğini belirterek adliye önünde kefenli eylem yaptı.

Samsun’da kısa süre önce hayatını kaybeden dönemin özel yetkili İzmir Cumhuriyet Savcısı Murat Gök’ün talimatıyla 2009 yılında ’"Arıkovanı" operasyonu düzenledi. Şeboy ile birlikte 33 kişi gözaltına alındı. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, aralarında Şeboy’un da bulunduğu 29 sanık hakkında suç örgütü kurmak, yöneticisi olmak, rüşvet almak, tehdit, rüşvet istemek, görevi kötüye kullanmak, ruhsatsız silah ve mermi bulundurmak suçlarından iddianame hazırladı. Halen İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın bugünkü duruşmasından sonra ilginç bir eylem yapıldı. Davanın gizli tanığı kalmak şartıyla ifade verdiğini ancak operasyonlardan sonra isminin deşifre edildiğini, bazı çevreler tarafından tehditler aldığını belirten Kurtçu, can güvenliği olmadığını öne sürerek kefen giydi. Polisin eylemi başka bir yerde yapmasını istemesine rağmen ısrar eden Kurtçu, bir de basın açıklaması yaptı. Kendisine ve ailesine yönelik ölüm tehditleri aldığını ve can güvenliği olmadığını belirterek, “Bu yüzden suç duyurusunda bulunuyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar