İZKA'dan sanayide kadın istihdamını arttıracak proje

Yerel kalkınmada şehrin sanayisine ve yatırımcılara verdiği desteklerle ekonomiye önemli katkılar sağlayan İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), kadın istihdamını arttıracak yeni bir projeye imza attı.

Google Haberlere Abone ol
İZKA'dan sanayide kadın istihdamını arttıracak proje

Yerel kalkınmada şehrin sanayisine ve yatırımcılara verdiği desteklerle ekonomiye önemli katkılar sağlayan İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), kadın istihdamını arttıracak yeni bir projeye imza attı. Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu (EMYO) ile imzalanan “Toplum İçin Teknik Eğitim ve Kadın İstihdamının Desteklenmesi” projesi, okuldaki kız öğrencileri sanayide çalışmaya teşvik edecek.

Yüzde 57'si İZKA desteğiyle olmak üzere toplam 1 milyon 386 bin TL yatırım yapılacak projeyle EMYO'da üç laboratuvar kurulacak ve kız öğrencilere burs verilecek. Bir yıl sürecek eğitimle kız öğrencilerin, mezun olduktan sonra sanayide teknik konularda faal olarak çalışacağını belirten İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban, “Ajans olarak İzmir’in ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınması için çalışıyoruz. Bu anlamda iş hayatında kadınların daha çok yer almasını sağlayan projeleri çok önemsiyoruz.” dedi. Projenin üniversite sanayi işbirliği açısından önemli bir gelişme olduğunu kaydeden EMYO Müdürü Prof. Dr. Hasan Semih Güneş ise, “Mekatronik eğitimlerin verileceği üç laboratuvar kuracağız. Projeyle birlikte müfredatımızı ve eğitim materyallerimizi yenileyerek, teknolojik anlamda okulumuzu ve öğrencilerimizi geleceğe daha iyi hazırlayacağız.” şeklinde konuştu.

Genel Sekreter Vekili Yılmazçoban ve Müdür Güneş arasında protokolü imzalanan projenin, önümüzdeki öğretim döneminde başlaması planlanıyor. CİHAN

Yorumlar