İZKA’dan sanayiciye 12 milyon lira kaynak

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi siteleri için 12 milyon liralık kaynak tahsis etti.

Google Haberlere Abone ol
İZKA’dan sanayiciye 12 milyon lira kaynak

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi siteleri için 12 milyon liralık kaynak tahsis etti. Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Destek Programı kapsamında sağlanan destekle İzmir’in potansiyelinin harekete geçirilmesi hedefleniyor. Kaynağın 10 milyon lirası organize sanayi bölgeleri, 2 milyon lirası küçük sanayi siteleri için ayrıldı.

Programın tanıtımında konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, tahsis edilen kaynağın ilde faaliyet gösteren organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi sitelerinin altyapı ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik projelere aktarılacağını söyledi. Proje sunacak kurumların eş finansmanlarıyla birlikte bu kaynağın daha da artacağını aktaran Vali Toprak, “İzmir'de dokuzu faaliyete geçmiş halde 13 organize sanayi bölgesi bulunmaktadır. 62 bin 681 kişinin istihdam edildiği bu bölgelerdeki 3 bin 78 parselin tahsis edilmiş olan bin 886’sında, bin 11 firma faaliyet göstermektedir. Küçük sanayi siteleri de bölge üretim ve istihdamı konusunda önemli yapılar olarak değerlendirilmektedir. Buralarda da 8 bin 181 işyerinde, 40 bin 900 kişi istihdam edilmektedir.” dedi.

Programla atık depolama ve arıtma tesislerinin geliştirilmesi, enerji ve alternatif enerji uygulama altyapısının iyileştirilmesi, geri dönüşüm, geri kazanım ve yeniden kullanıma olanak verecek ortak sistemlerin geliştirilmesi, atölye gibi altyapıların oluşturulması konularından en az birisinin kapsamına giren projeler desteklenecek. Organize sanayi bölgeleri için destek tutarı en az 500 bin, en çok 1,5 milyon, küçük sanayi siteleri içinse en az 250 bin, en çok 500 bin lira olacak. Başvurular, online olarak 26 Haziran 2014 tarihine kadar yapılabilecek. CİHAN

Yorumlar