İzinsiz kazı yapan şahıs yakalandı

Batman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Gercüş ilçesi Kırkat köyü Kole mevkiinde eski yerleşim alanı içerisinde tarihi eser bulmak amacıyla iş makinesi ile izinsiz kazı yapan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda...

Google Haberlere Abone ol
İzinsiz kazı yapan şahıs yakalandı

Batman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Gercüş ilçesi Kırkat köyü Kole mevkiinde eski yerleşim alanı içerisinde tarihi eser bulmak amacıyla iş makinesi ile izinsiz kazı yapan kişilere yönelik operasyon düzenledi.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda adli makamlara bilgi verilerek olaya müdahale eden Batman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüpheli S.G. isimli şahsı Kültür ve Tabiat Varlığı bulmak amacıyla iş makinesi ile izinsiz kazı yaparken yakaladı. Şüpheli şahsın 6 metre derinliğinde kazı yaptığı ve her hangi bir tarihi eser bulamadığı tespit edildi. Olayda kullanılan iş makinesi muhafaza altına alınırken şüpheli S.G. isimli şahıs Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Olayla ilgili adli soruşturmaya devam edildiği belirtildi.

CİHAN

Yorumlar