İzinsiz Doğalgaz Tesisatı 2 Çocuğun Canına Mal Oldu

Bursa'da izinsiz doğalgaz tesisatından sızan karbonmonoksit gazı 2 çocuğun hayatını kaybetmesine neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
İzinsiz Doğalgaz Tesisatı 2 Çocuğun Canına Mal Oldu

Bursa'da izinsiz doğalgaz tesisatından sızan karbonmonoksit gazı 3 ve 5 yaşındaki 2 çocuğun canına mal oldu.

SAYAÇ VANASINI KİLİDİ SÖKÜLMÜŞ

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Adalet mahallesi Üç Ahmet Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yapının doğalgaz kullanım sözleşmesinin aktif bulunmadığı ve alet baca bağlantılarının teknik şartnameye marjinal yer aldığı durumda baba Erhan Kiret, sayaç vanasının kilidini sökerek usulsüz gaz kullanması gerçekleştirdi.

GAZ KOKUSUNU BABA FARK ETTİ

Banyodaki doğalgaz şofbeninden sızan karbonmonoksit gazı bütün odalara yayılmaya başladı. Su içmek için yer aldığı odadan çıkan baba Erhan Kiret, evdeki gaz kokusu başkalık etti.

ÇOCUKLAR TEPKİ VERMEDİ

Eşi Pınar Kiret'i de uyarı eden baba, soluğu odalarında uyumakta bulunan çocukları Ömer Efe (5) ve Yiğit Efe'nin (3) beraberinde aldı. Çocukların kendisine reaksiyon vermediğini anlayan baba 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER

Yapılan ihbar üstüne hadise yerine giden 112 Acil Servis ekipleri, 3 ve 5 yaşındaki çocukları hayatlarını kaybettiğini belirledi. Çevredekilerin zor sakinleştirdiği baba ve anne 112 Acil Servis Ekipleri sebebi ile en yakın hastaneye kaldırıldı.

'İKİ TANE YAVRUM GİTTİ'

Baba ve annenin hayati tehlikesinin bulunmadığı gerekçesiyle eve gönderilirken, taziye evinde gelenleri karşılayan ailenin bir yakını Sabahat Turhan:

'Çocuklar uyuyormuş. Anne ve baba uyanıkmış. Sonra onlara da bir vaziyet oluyor. Bayılıp kalıyor. Daha sonra ayılıp 112'yi arıyor. Evde soba yakılıyor. Ama şofbenden sızan gazdan zehirleniyorlar. Artık kimde kabahat mevcut bilemiyorum. İki adet yavrum gitti' diye konuştu.

USULSÜZ GAZ KULLANIMI TESPİT EDİLDİ

Olay yerine intikal eden Bursagaz 187 acil ihbar ekipleri ise yapılan ilk değerlendirmeye göre, yapının doğalgaz kullanım sözleşmesinin aktif olmadığı, sayaç vanasının kilidinin sökülerek usulsüz gaz kullanması yapıldığı saptama etti.

KARBONMONOKSİT ALARM CİHAZI YOK

Bina arasında uygulanan alet baca bağlantılarının teknik şartnameye marjinal olduğunu da anlatım eden ekipler, bacalı şofbenin yer aldığı mahalde karbonmonoksit alarm cihazının olmadığını da söyledi.

'SÜREKLİ BİLİNÇLENDİRME YAPIYORUZ'

Güvenli doğalgaz kullanması meselesi için devamlı bilinçlendirme çalışmaları yaparak kullanıcılarını uyardıklarına dikkat çeken Bursagaz yetkilileri, satın alanların bu çeşit istenmeyen kazalardan korunması için daima tesisatlarında istenen lüzumlu güvenlik tedbirlerini almaları gerektiğini, bu konu için müşteriden kaynaklı yaşanacak her çeşitli ihmalin menfi neticeler oluşturabileceğini söyledi.

'BİLGİ DIŞI MÜDAHELE ACI OLAYLARA SEBEBİYET VEREBİLİR'

Binalarda güvenli doğalgaz kullanması için daima standartlara müsait devinim edilmesi gerektiğini belirten yetkililer, vatandaşların Bursagaz'ın bilgisi dışında tesisatlara müdahale etmesinin bu çeşit istenmeyen ve acı vakalara sebebiyet verebileceğine dikkat çekti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar