İzinli Asker, Uçağı Kaçırmamak İçin Bomba İhbarı Yapmış

Adana-İstanbul seferini yapacak THY uçağı kalkacağı sırada ihbar üzerine durduruldu. Er Ergün E., izinli olarak geldiği memleketinde uçağa yetişmek için ihbarda bulunmuş.

Google Haberlere Abone ol
İzinli Asker, Uçağı Kaçırmamak İçin Bomba İhbarı Yapmış

Adana-İstanbul seferini yapıcak Türk Hava Yolları (THY) uçağı kalkacağı sırada, ihbar üstüne bomba araması yapıldı. Uçağı kaçırmamak için ihbarda olduğu belirlenen asker gözaltına alındı. Asker, uçağa yetişmek için ihbarda bulunmuş.

POLİSLER PATLAYICI OLUP OLMADIĞINI TESPİT EDEMEDİ

Alınan bilgiye göre, Türk Hava Yolları'nın (THY) saat 11.10'da Adana'dan İstanbul'a gitmek için pist başı oluşturan uçağı, bomba ihbarı üstüne durduruldu. Yolcular uçaktan tahliye edildi. Olay yerine itfaiye, ambulans, polis ve bomba imha uzmanı ekipler yönlendirildi. Uçakta arama başlatan polis ekipleri patlayıcı olup olmadığını saptama edemedi.

ASKER UÇAĞA YETİŞMEK İÇİN İHBAR YAPMIŞ

Bu arada, Adana Havalimanı'na gelen ve bomba ihbarını yaptığı belirlenen Ergün E. (21) gözaltına alındı. Ergün E.'nin Bitlis'te yurtsal vazifesini yaptığı, izinli şekilde geldiği memleketinde uçağa yetişmek için ihbarda bulunduğunu itiraf ettiği öğrenildi.

YOLCULAR UÇAĞA GERİ DÖNDÜ

Polis ve bomba imha uzmanı ekipleri, ihbarın uydurma çıkmasının arkasından uçaktan ayrıldı. Yolcular tekrardan aprona çekilen uçağa bindirilmeye başlandı. Uçak takribî 1 saat sonra İstanbul'a devinim edecek.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar