İyi Parti kurucusu Yenerer, Aliya'ya dil uzattı

Bosna halkının efsane lideri Aliya İzzetbegoviç'e İyi Partili Vedat Yenerer'den akla ziyan hakaretler geldi. Aliya'yı El Kaide ile işbirliği yapmakla suçlayan Yenerer, onun Atatürk düşmanı olduğunu da ileri sürdü. Yenerer, iktidara geldiklerinde Bosna'nın her yerine Atatürk büstleri dikeceklerini de sözlerine ekledi.

Google Haberlere Abone ol
İyi Parti kurucusu Yenerer, Aliya'ya dil uzattı

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Eski Ergenekon sanığı ve İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Vedat Yenerer, Bosna halkının efsane liderine haddini aşarak dil uzattı. Aliya İzzetbegoviç'i El Kaide ile işbirliği yapmakla suçlayan Yenerer, onun aynı zamanda büyük bir Atatürk düşmanı olduğunu ileri sürdü. Aliya'nın da Erdoğan gibi her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldığını hatırlatan Yenerer, İyi Parti'nin iktidara gelmesi halinde Bosna'nın her yerine Atatürk büstleri dikeceklerini söyledi.

Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği'nde konuşan Vedat Yenerer, İzzetbegoviç'in 1992 yılında Suudi Arabistan desteğiyle El Kaide unsurlarını Bosna'ya soktuğunu ileri sürdü. Yenerer, Aliya'ya 'bilge lider' diyenlerin ise Atatürk düşmanı olduğunu savunarak, Aliya'nın aynı şekilde Atatürk'e düşman olduğunu hiçbir zaman Anıtkabir'i ziyaret etmediğini ileri sürdü. 

Yenerer efsane lidere yönelik akla hayale sığmayan iddialarını dillendirirken hızını alamayarak, İyi Parti'nin iktidara gelmesi halinde Bosna'nın her yerine Atatürk büstleri dikeceklerini söyledi. Yenerer, "Atatürk'ün muhteşem heykellerini, büstlerini hem Bosna’nın hem de Sancak'ın en güzel yerlerine lk kez İYİ parti iktidarında dikeceğimize de emin olun." dedi.

Yorumlar

ihsan ulen rezil sen aliyaynın tırnağı olamazsın kendini ne sanıyorsun bok böceği