"İyi bir iletişimin olduğu ailede çocuklar bağımsız kişiliğe sahip olur"

Psikolog Dilek Kaymak, "İyi bir iletişimin var olduğu aile ortamında çocuklar daha özerk ve bağımsız kişilik geliştirirler.

Google Haberlere Abone ol
"İyi bir iletişimin olduğu ailede çocuklar bağımsız kişiliğe sahip olur"

Psikolog Dilek Kaymak, "İyi bir iletişimin var olduğu aile ortamında çocuklar daha özerk ve bağımsız kişilik geliştirirler." dedi.

    Bursa'da İncirli Kültür Merkezi’nde vatandaşlara yönelik düzenlenen bilgilendirme seminerinde konuşan Özel Hayat Hastanesi'nden Uzman Psikolog Dilek Kaymak, ebeveynlerin farkında olmadan yaptıkları bazı hatalı davranışların çocuklar üzerindeki etkilerini anlattı.

    Çocukların kişiliğinin oluşumunda aile bireylerinin önemine dikkat çeken Kaymak, ailenin işleyişinde bireyler arasındaki iletişimin de etkili olduğunu söyledi. Etkili bir iletişimin, aile üyelerinin karşılıklı olarak birbirlerinin düşüncelerini ve duygularını anlamalarını sağladığını, işbirliği, yardımlaşma ve paylaşmaya yol açtığını belirten Kaymak, "İyi bir iletişimin var olduğu aile ortamında çocuklar daha özerk ve bağımsız kişilik geliştirirler. Düşünme, düşünce ve duygularını açıklama özgürlüğü ve alışkanlığını da bu sayede kazanırlar." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar