İyi ana dil eğitimi olmadan iyi Almanca eğitimi olmaz

Pedagoji uzmanı Dr. Giovani Cicero Catanese, göçmen ailelere mensup çocukların Almanca öğrenmede başarılı olabilmeleri için ilk önce anadillerini iyi öğrenmeleri gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İyi ana dil eğitimi olmadan iyi Almanca eğitimi olmaz

Pedagoji uzmanı Dr. Giovani Cicero Catanese, göçmen ailelere mensup çocukların Almanca öğrenmede başarılı olabilmeleri için ilk önce anadillerini iyi öğrenmeleri gerektiğini söyledi. Mainz şehrinde destek kursları, dil kursları ve entegrasyon kursları alanında başarılı hizmetler veren ABC Eğitim Kurumu’nun veliler için düzenlediği eğitim seminerine katılan Catanese, okul öncesi dönemdeki çocukların dil farkı olmasına rağmen birbirleriyle çok kolay iletişim kurabildiklerini kaydetti. Okul öncesi eğitimde dil konusunun ele alındığı seminerde konuşan pedagoji uzmanı, çok dilli eğitim ve öğrenimin önemine dikkat çekti.

Aynı zamanda Kültürlerarası Pedagoji Enstitüsü Başkan Yardımcısı olan Dr. Catanese, anaokullarına kültürler arası eğitim konusunda danışmanlık yaptıklarını söyledi. Çocukların dil ve kültür farklarını kavramaları için desteklenmesi gerektiğini dile getiren İtalyan asıllı uzman pedagog, bilinçli bir eğitimle çocukların sorunsuz olarak üç ve daha fazla dil ile eğitilebileceğini ifade etti.
CİHAN

Yorumlar