İvrindi'de maden ocağı çöktü, 2 işçi hayatını kaybetti

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde bulunan bir maden ocağında göçük meydana geldi. Kazada iki işçi hayatını kaybetti, iki işçi yaralandı. Yaralılar, İvrindi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Gözcüçayır köyü yakınlarında kısa...

Google Haberlere Abone ol
İvrindi'de maden ocağı çöktü, 2 işçi hayatını kaybetti

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde bulunan bir maden ocağında göçük meydana geldi. Kazada iki işçi hayatını kaybetti, iki işçi yaralandı. Yaralılar, İvrindi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Gözcüçayır köyü yakınlarında kısa bir süre önce faaliyete geçen antimuan madeninde, iddiaya göre yeni açılan bacada çalışan Mehmet Tunç ve Ramazan Baraç, Ramazan Argun ve İsmail Manay göçük altında kaldı. Baca dışında bulunan Mehmet Baraç, arkadaşlarının yardımına koştu. Kendi imkânlarıyla yüzeye yakın iki arkadaşını toprak altından çıkardı. Olayın ardından bölgeye gelen sağlık, AFAD ve UMKE ekipleri çalışma yaptı. İftar programı sebebiyle ilçede bulunun Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da olay yerine giderek kurtarma çalışmalarını inceledi. Ayrıca Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal da olay yerine geldi.

Yaralı kurtarılan işçilerden Argun ve Manay'ın sağlık durumlarının iyi olduğu, hayatını kaybedenlerinse memleketleri Kütahya'da toprağa verileceği öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar