İTSO’nun bünyesinde İş-Kur ofisi açılacak

Bursa İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) bünyesinde, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Hizmet Ofis açılması için gerekli protokol her iki kurum yetkililerince imzalandı. Protokole göre, İTSO bünyesinde İş-Kur Hizmet Ofisi açılıyor. Ofiste...

Google Haberlere Abone ol
İTSO’nun bünyesinde İş-Kur ofisi açılacak

Bursa İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) bünyesinde, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Hizmet Ofis açılması için gerekli protokol her iki kurum yetkililerince imzalandı. Protokole göre, İTSO bünyesinde İş-Kur Hizmet Ofisi açılıyor. Ofiste görev yapacak personelin eğitimini İş-Kur verirken, ofis ve personel giderleri de İTSO tarafından karşılanacak.

Protokol imza törenine İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer, Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl, İş-Kur Bursa İl Müdürü Kasım Tilki, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve İTSO Genel Sekreteri Mustafa Şentürk katıldı. İTSO Başkanı Metin Anıl protokolün imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, geçen hafta İş-Kur yetkilileri ile İnegöl’de yapılan toplantıda alınan kararları hızla uygulamaya sokmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

İTSO Başkanı Metin Anıl, İTSO Mobilya Komitelerinin talebi sonrasında AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in girişimleriyle geçen hafta içinde İnegöl’e gelen İş-Kur Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan ve bazı yetkililerle İTSO’nun ev sahipliğinde toplantı yapıldığını hatırlattı. Toplantıya Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İnegöl iş dünyası temsilcileri ile İTSO organlarında görev alanların katıldığını belirten Metin Anıl, “İşsizlik sorunu olmayan İnegöl’de ciddi eleman açığı var. Bu açığı kapatmak için bugün önemli bir adım atmış olduk. Toplantıda alınan kararları hızla uygulamaya başladığımız için çok mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

İş-Kur Bursa İl Müdürü Kasım Tilki de toplantı kararlarının hızla sonuçlanması amacıyla gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi. Tilki, İTSO bünyesinde faaliyet gösterecek İş-Kur ofisinin iş arayanların kaydını alacağını, iş arayanların profiline uygun açık işleri sorgulayıp başvuruları takip edeceğini belirtti. Ofisin ayrıca işgücü uyum programlarına başvuru yapmak ve takip etmek, özel sektör işverenin işgücü talebini almak ve sonuçlandırmak gibi görevleri yürüteceğini belirten Tilki, “Ofiste görev yapacak personele gerekli eğitimleri vereceğiz ve ofisi en kısa sürede İnegöl’ün hizmetine sunacağız.” bilgisini verdi. CİHAN

Yorumlar