İTSO Başkanı Anıl: Bıkmadan usanmadan girişimci yetiştireceğiz

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Türkiye’nin, hedeflediği refah seviyesine ulaşmasında girişimcilerin lokomotif görevi üstleneceğini söyledi.İTSO tarafından KOSGEB işbirliği ile ikincisi düzenlenen Uygulamalı...

Google Haberlere Abone ol
İTSO Başkanı Anıl: Bıkmadan usanmadan girişimci yetiştireceğiz

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Türkiye’nin, hedeflediği refah seviyesine ulaşmasında girişimcilerin lokomotif görevi üstleneceğini söyledi.

İTSO tarafından KOSGEB işbirliği ile ikincisi düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programını tamamlayan 29 kursiyer törenle belgelerini aldı. İTSO Başkanı Metin Anıl, ülkenin refah seviyesinin artmasının girişimcilerle sağlanabileceğini belirterek, “Bıkmadan usanmadan, girişimci yetiştirmek için bu eğitimlere devam edeceğiz.” dedi.

Metin Anıl, KOSGEB desteğiyle yılda 3 kez Uygulamalı Girişimcilik Programı düzenlediklerini belirterek, toplamda düzenlenen 11 kursa 330 kursiyerin katıldığını ve bunlardan 323’ünün sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

323 ADAYDAN 30’U GİRİŞİMCİ OLDU

323 kursiyerden 30’unun girişimcilik eğitimini uygulamaya dökerek iş yeri açtığını belirten Anıl, “Bu rakamlar bize kursa katılan 10 kişiden birinin iş yeri açtığını gösteriyor. Bu sayının yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Biz bıkmadan usanmadan kurslarımızı devam ettirip yeni girişimciler yetiştireceğiz. Çünkü Türkiye’nin yeni girişimcilere ihtiyacı var. Girişimciler ülkenin lokomotifi olacaktır. Onlar sayesinde ülkemiz arzuladığı refah seviyesine ulaşacaktır.” diye konuştu.

KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ ise 11 kurs programı düzenleyen İnegöl’ün, ilçeler bazında farkını ortaya koyduğunu söyledi. İTSO Başkanı Metin Anıl’ın bu konuda gösterdiği kararlılık ve iradenin gerçekten saygı duyulacak türden olduğunu vurgulayan Akdağ, kursiyerlere, “Böyle bir başkana sahip olduğunuz için gerçekten şanslısınız.” diye seslendi.

İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı törende, eğitim programını başarıyla tamamlayan 29 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

CİHAN

Yorumlar