İtirafçılar FETÖ'nün Taraf sorumlusunu açıkladı

FETÖ'nün Taraf Gazetesi'ni Alaattin Kaya üzerinden yönettiği, tanık itiraflarında yer aldı

Google Haberlere Abone ol
İtirafçılar FETÖ'nün Taraf sorumlusunu açıkladı
FETÖ soruşturmasında tutuklanan Taraf Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan’ın terör örgütüyle bağlantısı deşifre oldu. İtirafçı bir FETÖ mensubu, terör örgütünün önemli isimlerinden Alaaddin Kaya’nın sık sık Taraf Gazetesi’nde Ahmet Altan'ı ziyaret ettiğini, bu ziyaretlerden sonra Taraf’ın gündem belirleyen önemli haberler yaptığını anlattı.

FETÖ soruşturması kapsamında “Darbeye teşebbüs" ve “Terör örgütü üyeliği" suçlarından tutuklanan Ahmet Altan'ın 14 Temmuz'da FETÖ kanalı Can Erzincan TV'ye çıkıp darbe çağrıştıran açıklamalar yapmıştı. Silivri Cezaevi'ne konan Ahmet Altan ile ilgili İstanbul Savcılığı'na başvuran bir gizli tanık ilginç bilgiler verdi. Ahmet ve Mehmet Altan kardeşlerin tutuklandığı FETÖ soruşturması kapsamında savcılığa ifade veren bir tanık, Fethullahçı Terör Örgütü'nün önemli ismi Alaaddin Kaya'nın sık sık Taraf Gazetesi'ne gidip Ahmet Altan'a yazı yazdırdığını söyledi.

ALTAN VE BARANSU'YA YAZDIRIRDI

Yeni Şafak'ın haberine göre tanık ifadesinde, “Aladdin Kaya Taraf Gazetesi'ne sık sık giderdi. Mehmet Baransu ile görüşürdü. Bir şeyi yazdırmak istediği zaman Altan ile görüşüp ona yazdırıyordu. Kaya, Baransu ile de görüştükten sonra gündemi etkileyen haberleri Baransu'nun yaptığına şahit oldum" dedi. Kaya'nın 2014'te zor durumda kalan Taraf'a yardım ettiğini de anlatan Tanık, 6 bin adet gazete basımında kullanılan kalıbı bağışladığını anlattı.

ALLATTİN KAYA DA TUTUKLU

FETÖ'nün kritik isimlerinden olan Zaman Gazetesi eski imtiyaz sahibi Aladdin Kaya, Ankara'da yürütülen FETÖ ana soruşturması kapsamında hakkında çıkarılan yakalama kararı ardından firar etmiş 15Temmuz darbe girişimi sonrasında geçtiğimiz günlerde Balıkesir'de yakalanarak tutuklanmıştı. Kaya'nın Edremit'te yeğeninin arkadaşına ait bir villada aylarca saklandığı anlaşılmıştı. Kaya'nın yakalandığında yanında 45 bin dolar para olduğu ve cep telefonu kullanmadığı, tablet üzerinden haberleştiği tespit edilmişti. Kaya, FETÖ hakkında açılan ana dava olarak bilinen davada sanık olarak yargılanıyor.

Yorumlar