İtirafçı komiser soruları nasıl çaldıklarını anlattı

FETÖ soruşturmasında itirafçı olan O.A, Polis Akademisi sınav sorularını nasıl çaldığı ve 17-25 Aralık sonrası girilen "ihanet" sürecini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
İtirafçı komiser soruları nasıl çaldıklarını anlattı
Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında teslim olan ve ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla salıverilen komiser yardımcısı O.A, örgüte ilişkin önemli itiraflarda bulundu.

Türk Ceza Kanunu'nun etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek Sivas Adliyesine gelip teslim olan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan komiser yardımcısı O.A. ifadesinde, Polis Akademisi sınav sorularının nasıl çalındığı ve 17-25 Aralık sonrasındaki "ihanet" sürecini anlattı.

Sivas'ın bir ilçesinde görev yapan O.A, ilk ve ortaokulu FETÖ'ye yakın Sincan Samanyolu İlköğretim Okulunda okuduğunu, yapıyla ilk olarak burada tanıştığını, okuldaki öğretmenlerin yönlendirmesiyle 7. sınıfta FETÖ/PDY'ye bağlı Yenirenk Dershanesine gittiğini belirtti.

Liseye giriş sınavlarında polis kolejine girmesi konusunda "ev abileri"nin telkinde bulunduğunu kaydeden O.A, "Ben de gerekli işlemleri yaptım ve sınava girdim ancak puanım yetmediği için giremedim." ifadesini kullandı.

Daha sonra "ev abileri"nin kendisini polis akademisi ya da askeriyeye düşündüklerini ve buralara başvurmasını söylediğini aktaran O.A, polis akademisi sınavına müracaatta bulunduğunu bildirdi.

"Namaz kıldığınız belli olmasın"

O.A, sınavdan önce Hüseyin isimli bir kişinin evine gittiğine işaret ederek, şu bilgileri verdi:

"Beni bir başka kişiyle odaya aldılar. Burada bize bazı soruları cevaplarıyla göstereceklerini söyledi. 'Anneniz babanız dahi bunu bilmeyecek' dedi. Vereceği sorular polis akademisinin düzenlediği sınavla ilgiliydi. Bu sınavı veremezsek, akademiye giremiyorduk. Bu anlattıklarım 2009 yılında oldu. Evde bir arkadaş ile beni odaya aldılar. Önce telefonlarımızı aldılar sonra soruları verdiler. '10-15 dakika vaktiniz var. Sorulara bakın sonra geri alacağız. Sınavda hepsini doğru işaretlemeyin' dediler. Sorular sayfa sayfaydı, kitapçık halinde değildi. Ertesi gün akademi sınavında cemaat evinde verilen soruların yüzde 90'ının çıktığını gördüm. İkimize gireceğimiz mülakatta nasıl davranmamamız gerektiği konusunda bilgiler verdi. Hatırladığım kadarıyla namaz kıldığımızın belli olmaması için pantolonun diz yapmış olmamasını, giyimimizin düzgün olmasını, cemaatçilerin kullandığı kelimeleri kullanmamamızı söyledi. Ben bu şekilde giderek mülakatı geçtim. 100 kişi alınacaktı, 56'ncı kişi olarak akademiye girdim."

"Sohbetlerde FETÖ'nün talimatları iletiliyordu"

Akademide öğrenim gördüğü süre içerisinde ise Ö.F. adlı kişiyle Ankara Batıkent'te bulunan bir yerde buluşmaya başladığını belirten O.A, telefonla konuşmalarının yasak olduğuna dikkati çekti.
Her hafta Ö.F'nin evine gidip sohbet ettiklerini dile getiren O.A, "Oturup sohbet eder, Fetullah Gülen'in kitaplarını okur, onun videolarını izlettirirdi. Ayrıca Ö.F, bazı notları bana iletirdi.
Muhtemelen Fetullah Gülen'den gelen talimatları bana iletirdi." görüşlerini paylaştı.

O.A, 17-25 Aralık sürecine değinerek, "O dönem Ö.F, bana oyumu CHP'ye ya da MHP'ye vermemi, AK Parti haricinde herhangi bir partiye vermemi söyledi. Süreçten sonraki her buluşmamızda AK Parti'yi karalayacak söylemlerde bulunuyordu. 17-25 Aralık sürecinden sonra buluşmalarımızda dini konular azaldı, siyasi konular konuşulmaya başlandı." ifadelerine yer verdi.

Örgüt içi iletişim

Cep telefonlarına indirilen kriptolu programlarla örgüt içi iletişimin sağlandığını anlatan O.A, telefonuna da kendisinden sorumlu FETÖ üyelerince bu programların kurulduğunu kaydetti.
O.A, ilk olarak "ByLock" programını kullandıklarını ancak bir süre önce telefonlarından silmelerinin istendiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"ByLock'u silerek daha güvenli olduğu söylenen Eagle adlı programı kurmamız istendi. Kurulum ve konuşma ByLock ile aynıydı. Sadece simgesi, programda kullanılan renkler ve yazı tonları farklıydı. Eagle'nin simgesinde Şahin kafası vardı. Eagle ile 6 ay kadar devam ettik. Sonra 2015 yılı içerisinde sildirdiler, Tango görünümlü programı yükledik. Bu program uygulama marketlerinden indirilen programdan farklıydı. Simgesi aynıydı ancak aynı program değildi. Bu programı da 6 ay öncesine kadar kullandık. 6 ay önce Tango görünümlü programı sildiler.
WhatsApp ile görünüşü aynı olan bir program yüklendi. Hem uygulama marketlerinden indirdiğim WhatsApp hem de bu program telefonumda gözükmekteydi. Programı açınca şifre istiyordu. Bu programdan sürekli olarak okumamız gereken dualar, Fetullah Gülen'in konuşmalarından özetler, gördüğü rüyalar bize iletiliyordu. Cemaatten olup sıkıntı yaşayanların gördüğü rüyalar ve motive edici şeyler söyleniyordu. 'Sabredin, güzel şeyler olacak' diyorlardı."

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, programdan kendisine askerlere direnmemeleri yönünde mesajlar geldiğine dikkati çeken O.A, göreve başladıktan sonra örgütün her ay maaşından 250 lira istediğini de bildirdi.

O.A, "Bir defasında Bank Asya'ya para yatırma yönünde Fetullah Gülen'in çağrı yaptığı dönemde Özcan isimli biri bizden para talep etti. 'Siz parayı verin ben Bank Asya'ya yatırayım' dedi ancak ben para vermedim." açıklamasında bulundu.

FETÖ/PDY ile ilgili tüm bildiklerini samimi şekilde anlattığını ifade eden O.A, 15 Temmuz darbe girişimiyle örgütün nihai amacını anladığını kaydetti.

Yorumlar