İtfaiyeden gaz maskeli kurtarma

Kartal'da 4 katlı bir binanın giriş katında televizyonun patlamasıyla başlayan yangın bina sakinlerine zor anlar yaşattı.

Google Haberlere Abone ol
İtfaiyeden gaz maskeli kurtarma

Kartal'da 4 katlı bir binanın giriş katında televizyonun patlamasıyla başlayan yangın bina sakinlerine zor anlar yaşattı. Alevlerin sardığı daireden yükselen duman nedeniyle üst katlarda oturan vatandaşlar mahsur kaldı. Bina merdivenlerinde zehirlenme tehlikesi geçiren kadın ve çocuklar, gaz maskesi takılarak kurtarıldı.

Yangın saat 12.30 sıralarında Karlıktepe Mahallesi, Düz Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre 5 kişilik Yazıcı ailesinin kaldığı dairede televizyonun patlamasıyla başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Bu sırada içerde bulunan Baba Ömer ile çocukları Mehmet, Enes ve Can Yazıcı mahsur kaldı. Hemen yardıma koşan çevredeki vatandaşlar Yazıcı ailesini son anda dışarıya çıkardı. Ancak üst katlarda ikamet eden bina sakinleri merdivenlerin dumanla dolması nedeniyle dışarıya çıkamadı. Alevlerden ve dumandan kaçan vatandaşlar binanın çatısına çıkarak yardım bekledi. Bir süre sonra gelen itfaiye ekipleri önce dışarıdan yangına müdahale etti. Alevlerin bastırılmasından sonra binaya giren itfaiye görevlileri üst katlarda dumandan etkilenen vatandaşları tek tek gaz maskesi takarak dışarıya çıkardı. Zehirlenme tehlikesi geçiren Yazıcı Ailesi ile üst katlarda oturan bina sakinlerine sağlık ekipleri ilk müdahaleyi ambulansta yaptı. Durumu ciddi olan Ömer Yazıcı ile çocukları Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu arada yangın başlamadan önce markete giden anne Fatma Yazıcı ise döndüğünde evinin yandığını görünce sinir krizleri geçirdi. Talihsiz anneyi çevredeki vatandaşlar güçlükle sakinleştirdi. Görgü tanıkları, itfaiyeye yanlış adres verilmesi nedeniyle geç müdahale yapıldığını söyledi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı. CİHAN

Yorumlar