İtfaiye, yangına müdahale taşla camları kırdı

Ankara Siteler semtinde birçok atölyenin bulunduğu binada çıkan yangın itfaiye erlerinin yoğun çalışması sonucu güçlükle kontrol altına alınabildi.

Google Haberlere Abone ol
İtfaiye, yangına müdahale taşla camları kırdı

Ankara Siteler semtinde birçok atölyenin bulunduğu binada çıkan yangın itfaiye erlerinin yoğun çalışması sonucu güçlükle kontrol altına alınabildi. Yangının üst katlara sıçraması nedeniyle içeri giremeyen ekipler, dumanı tahliye etmek için binanın camlarının taşla kırmak zorunda kaldı.

Yangın öğle saatlerinde, Siteler Karpuzlu Caddesi 41 numarada meydana geldi. Demirdöküm, alüminyum doğrama, döşeme atölyesi ve spor malzemeleri gibi işyerlerinin bulunduğu bir binanın zemin katında yangın çıktı. İddialara göre yangın, spor malzemeleri yapılan zemin katta kale direği kaynağı yapılırken, kıvılcımların süngerlerinin üzerine sıçramasıyla başladı. Kısa sürede etkisini artıran alevler zemin katı etkisi altına aldı. Bir süre sonra üst katlara sıçradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Önce zemin kattaki alevlere müdahale eden itfaiye erleri daha sonra üst kata çıktı. Ekipler yoğun duman nedeniyle zor anlar yaşadı.

Binada çalışan bir işçi içeride tüp olduğunu belirterek, herhangi bir patlamaya karşın itfaiye erlerine uyarıda bulundu.

Bir süre sonra itfaiye erleri ellerine taş alıp, binanın camlarını tek tek kırdı. Ekipler, bu şekilde dumanın tahliyesini sağlamaya çalıştı. Uzun süren uğraşların ardından yangın güçlükle kontrol altına alındı. CİHAN

Yorumlar